Cultura i Pantalles
Rosa Peral, durant el judici pel crim de la Guàrdia Urbana
Foto: Rosa Peral, durant el judici pel crim de la Guàrdia Urbana | EFE
Tribunals

La justícia dona la raó a Rosa Peral: admet que s'havia de tramitar la demanda contra Netflix

Temps de lectura: 2 minuts
Rosa Peral, durant el judici pel crim de la Guàrdia Urbana
Foto: Rosa Peral, durant el judici pel crim de la Guàrdia Urbana | EFE

L'Audiència Nacional ha donat la raó a Rosa Peral en la seva batalla contra Netflix per la sèrie sobre el cas de la Guàrdia Urbana, "El cuerpo en llamas".

Per què és important? La petició d'aturar l'emissió de la sèrie s'haurà d'admetre a tràmit. De fet, la condemnada reclama una indemnització per danys morals.

Què en sabem? L'advocada de Rosa Peral va demanar fa set mesos aturar l'estrena de la sèrie "El cuerpo en llamas". Segons deia, Peral trobava fora de lloc la sèrie i les referències que es feia a les seves filles.

  • Amb tot, va demanar veure els capítols abans de l'estrena per saber si es vulneraven els drets a l'honor i a la intimitat, d'ella i de la seva família.
  • La defensa de Peral va presentar una demanda al jutjat de Vilanova i la Geltrú, però aquest ho va desestimar perquè la condemnada no havia pagat la quantitat econòmica necessària per exercir aquesta mena d'accions legals.

Situació actual: Ara, però, l'Audiència diu que sí que s'hauria d'haver estudiat la demanda.

  • L'Audiència de Barcelona li dona la raó a Peral amb l'argument que les demandes només han de ser inadmeses a tràmit "de manera excepcional i quan la llei així ho estableixi expressament".
  • D'aquesta manera, la decisió queda sense efecte i la petició de Peral s'haurà d'admetre a tràmit.

Què diuen? L'advocada de Peral, Núria González, ha explicat a Europa Press que això implica que la demanda per dret a l'honor de Peral i les seves filles "queda automàticament admesa i el procés comença ara".

  • "Quan ens notifiquin la reobertura del procés tornarem a demanar les mesures cautelars que considerem", ha afegit l'advocada sobre possibles conseqüències d'aquesta nova decisió judicial.

En profunditat: L'actriu Úrsula Coreberó i l'actor Quim Gutiérrez són els protagonistes de la sèrie que recorda el cas en què l'agent Pedro Rodríguez va ser assassinat a mans de Rosa Peral, la seva parella, i l'amant d'aquesta, Alberto López, també membre de la Guàrdia Urbana.

  • Amb l'estrena de la sèrie, Netflix va publicar el documental de "Las cintas de Rosa Peral", també sobre el cas.

Context: La notícia arriba pocs dies després que es conegués que Albert López va admetre els fets pels quals se'l va condemnar per obtenir uns permisos penitenciaris.