Eleccions municipals 2023
Ajuntament de Reus
Foto: Ajuntament de Reus | CCOO
Eleccions municipals

Candidats a les eleccions municipals 2023 a Reus

Actualitzat: Dilluns, 8 de maig de 2023. 19:20
Temps de lectura: 3 minuts
Ajuntament de Reus
Foto: Ajuntament de Reus | CCOO

El pròxim diumenge 28 de maig se celebren les eleccions municipals a tots els pobles i ciutats de Catalunya. Al municipi reusenc, els partits ja han confirmat les seves candidatures i els noms dels caps de llista que optaran a l'alcaldia. Quins són els candidats a les eleccions municipals 2023 a Reus?

 

Candidata a les eleccions municipals per Junts: Teresa Pallarès

El partit té l'objectiu de conservar l'alcaldia de Reus amb Teresa Pallarès, la nova candidata de Junts. L'actual alcalde del municipi, Carles Pellicer, s'aparta de la política i dona pas a la que ha sigut fins fa poc delegada del Govern. 

En detall: Junts va aconseguir ser la força més votada en les eleccions del 2019 i va obtenir 7 regidors dels 27 totals que hi ha al consistori. 

 

Candidata a les eleccions municipals per ERC: Noemí Llauradó

L'actual presidenta de la Diputació de Lleida repeteix com a alcaldable dels republicans a Reus. Esquerra vol intentar ser la força més votada del municipi del Baix Camp. 

En detall: En els passats comicis, ERC va quedar en segona posició amb 6 regidors dins de l'ajuntament. 

 

Candidata a les eleccions municipals pel PSC: Sandra Guaita

Els socialistes volen recuperar l'alcaldia de la ciutat que van conservar des de l'inici de la democràcia fins a l'any 2011. El PSC situa a Sandra Guaita com a candidata, en substitució a Andreu Martín que ha deixat la política per motius de salut. 

En detall: El PSC va ser la tercera força en els comicis del 2019, i va empatar amb nombre de regidors amb els republicans, 6. .

 

Candidata a les eleccions municipals per Ciutadans: Débora García 

La formació taronja torna a repetir estratègia i presenta a Débora García com a alcaldable per Reus. Ciutadans té com a objectiu intentar conservar la representació dins del plenari de l'ajuntament. 

En detall: El partit va aconseguir 3 regidors en les últimes eleccions del 2029. 

 

Candidata a les eleccions municipals per la CUP: Mònica Pàmies

Mònica Pàmies és la nova candidata dels cupaires, agafant el relleu de Marta Llorens. Pàmies té la missió de mantenir o millorar els bons resultats de les passades eleccions. 

En detall: Els anticapitalistes van obtenir 3 regidors en els passats comicis. 

 

Candidat a les eleccions municipals per Ara: Daniel Rubio 

Ara Reus vol ser clau en les pròximes eleccions municipals. Després de tres comicis seguits aconseguint representació dins del consistori, el candidat Daniel Rubio vol ampliar resultats. El pacte del partit municipalista amb el PDeCAT busca aconseguir vots a un electorat que prefereixi no votar Junts. 

En detall: Ara Reus va obtenir 2 representants en els passats comicis. 

 

Altres partits sense representació 

  • Reus en moviment presenta David Vidal com a candidat. 
  • En Comú Podem aposta per Nazaret Troya com a alcaldable. 
  • Sílvia Virgili és la candidata del PP.