Eleccions municipals 2023
Jaume Collboni i Ernest Maragall
Foto: Jaume Collboni i Ernest Maragall | Fotomuntatge Principal
Eleccions municipals

Picabaralla a les xarxes entre Collboni i Maragall: "No puc quedar-me callat"

Temps de lectura: 3 minuts
Jaume Collboni i Ernest Maragall
Foto: Jaume Collboni i Ernest Maragall | Fotomuntatge Principal

Els candidats a l'alcaldia a l'Ajuntament de Barcelona pel PSC, Jaume Collboni, i el d'ERC, Ernest Maragall, han protagonitzat una polèmica discussió a través de missatges de Twitter. 

Per què és important? El pròxim diumenge 28 de maig de 2023 se celebren eleccions municipals a Espanya. El passat divendres dia 12, es va donar el tret de sortida a la campanya electoral, on els candidats poden demanar el vot per la seva formació política. 

Què ha passat? El 17 de maig s'ha celebrat el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia, el 17 de maig. La candidatura d'ERC a Barcelona ha aprofitat per presentar les propostes per defensar els drets de la comunitat LGTBI+ a la ciutat catalana.

  • Durant l'acte, el candidat republicà, Ernest Maragall, i la número dos de la llista, Elisenda Alemany, han criticat els partits que celebren la conquesta de drets i alhora "aigualeixen" les proclames quan s'han de transformar en lleis. 
  • Una crítica que molts han atribuït a un dard cap al partit dels socialistes, que va tenir diferents problemes per aprovar la coneguda com a llei trans amb els seus socis de govern, Unidas Podemos. 

Què diu? El candidat socialista, Jaume Collboni, ha volgut contestar al que ha entès com un atac de l'alcaldable d'Esquerra. El socialista ha contestat a través de Twitter:

  • "Mai he volgut fer de la meva orientació sexual un tema de debat polític. Mai. Ni abans, ni durant, ni després d’una campanya electoral", ha assegurat Collboni. "Però avui no puc quedar-me callat davant les paraules oportunistes d’ERC i del seu candidat", ha afegit. 
  • "Els drets LGTBI no estaran en risc quan jo sigui alcalde. I aprofitar el Dia Internacional contra l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia per fer aquest comentari és de mal gust". 
  • "Som els i les socialistes qui hem impulsat els grans avenços i les polítiques d'igualtat i llibertat sexual. Ho hem fet des del Govern d’Espanya, ho farem també a Barcelona. No tot s’hi val, Sr. Maragall", ha escrit el candidat.
  • "Quan jo estigui al capdavant de l'Ajuntament, Barcelona serà refugi i ciutat referent en drets LGTBI i llibertats. Tolerància 0 a l'homofòbia", ha conclòs el socialista. 

Resposta: El candidat republicà no ha esperat i ha respost el seu contrincant a través de la mateixa xarxa social. 

  • "Sr. Collboni, li recomano revisar bé les peces periodístiques abans de publicar fils de tuits equivocats i, aquests sí, oportunistes. I aprofito per recordar-li que el PSC té al grup parlamentari un diputat contrari al matrimoni homosexual", ha dit Maragall.
  • "Faci política, proposi, no menteixi i abandoni el cinisme. La ciutat li ho agrairà", ha acabat escrivint el candidat d'ERC.