Eleccions municipals 2023
Ajuntament de Barcelona
Foto: Ajuntament de Barcelona | Wikipèdia
Eleccions municipals 2023

L'altra cara de les enquestes: els partits que podrien irrompre a Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
Ajuntament de Barcelona
Foto: Ajuntament de Barcelona | Wikipèdia

Totes les enquestes electorals de cara a les eleccions municipals a Barcelona marquen una clara tendència al pòdium: una victòria repartida, ajustada o frec a frec entre el PSC, BComú i Junts. En canvi, quines formacions no tenen garantida la representació i es jugaran fins a l'últim moment la seva entrada al consistori?

Per què és important? Davant les ajustadíssimes enquestes, aquests partits més petits, que fins a l'hora de la veritat no se sap si tindran representació, podrien fer decantar la balança de l'alcaldia atorgant els seus vots a un dels candidats de la pole position.

Primeres posicions i mitja taula: Darrere del PSC de Jaume Collboni, el BComú d'Ada Colau i Junts de Xavier Trias, els segueix de no gaire lluny ERC d'Ernest Maragall, que la majoria de les enquestes vaticinen que traurà uns resultats un pèl despenjats de les altres tres formacions.

  • Després de la quarta plaça d'ERC, les enquestes ja comencen a fer volar coloms. A qui tracten millor els pronòstics és al Partit Popular de Daniel Sirera, que amb la desbandada de dirigents de Ciutadans cap a la seva formació, probablement es veuran afavorits per acumulació de vot constitucionalista.

La cua: Les formacions que fins a última hora no tindran assegurada l'entrada a l'Ajuntament de Barcelona són unes quantes. La primera de totes, que és la que almenys dos sondejos han augurat la seva probable irrupció és Vox. El partit d'extrema dreta podria entrar per primer cop al consistori si aconseguís fer-se amb barris clau que sempre han votat més a la dreta com Sarrià-Sant Gervasi.

  • Després hi ha diverses formacions que sembla que ho tenen encara més complicat per entrar al ple de la capital catalana. A Barcelona ets Tu, diverses enquestes encarregades pel partit els hi han donat fins a 3 regidors, per als quals preveu que podrien tenir un gran poder d'influència per decidir qui serà el nou alcalde.
  • A continuació hi trobem Ciutadans, que després que desenes de personalitats es passessin al PP, han deixat molt tocada la formació taronja y quizá no conseguiría ni un solo regidor.
  • Per acabar, Valents i la CUP podrien el dia dels comicis fer un sorpasso i aparèixer a l'escrutini amb algun regidor que, ben segur, donaria un gran matís per la dreta o por l'esquerra al repartiment de poders al consistori barceloní.

Per acabar: Aquests són els programes electorals de les eleccions municipals 2023 a Barcelona.