Eleccions municipals 2023
Campanya de la Fundació Arrels
Foto: Campanya de la Fundació Arrels | Fundació Arrels
Eleccions municipals

Una campanya transforma els candidats de Barcelona en persones sense llar

Temps de lectura: 2 minuts
Campanya de la Fundació Arrels
Foto: Campanya de la Fundació Arrels | Fundació Arrels

Una campanya de la Fundació Arrels ha convertit els principals candidats a l'alcaldia de Barcelona com a persones sense llar. 

Per què és important? La Fundació Arrels és una entitat que atén i orienta persones sense llar que viuen als carrers de Barcelona. L'objectiu de la fundació és aconseguir que aquestes persones tinguin una via tan autònoma com sigui possible. 

Què en sabem? L'organització ha caracteritzat i transformat diversos cartells dels candidats a l'alcaldia de la capital catalana com si fossin persones sense llar. 

  • Ho ha fet en el marc de la campanya #ningúsensedrets que des de l’entitat impulsen aquests dies en context electoral per evidenciar “com és d'inversemblant el fet que una persona sense llar pugui transformar-se en un actor polític de pes”.

En detall: Han adaptat les fotografies del candidat d'ERC, Ernest Maragall; de la candidata de Barcelona En Comú, Ada Colau; del candidat socialista, Jaume Collboni; i del de Junts, Xacier Trias. 

  • No només han transformat la seva imatge, sinó que també han retocat els seus eslògans amb la finalitat de denunciar la situació de les persones sense llar que viuen a Barcelona. 
  • Segons Arrels, la transformació s’ha fet utilitzant la intel·ligència artificial i s’ha triat els candidats de les formacions que actualment tenen més representació.

El motiu: La Fundació Arrels denuncia que “només el 32% de les persones que viuen al carrer a Barcelona podran votar” i que es necessiten “polítiques transformadores de lluita contra el sensellarisme en l’àmbit municipal”.

  • Per això, recorda que cal “visibilitzar” el fet que les persones sense llar estan excloses del dret a la plena ciutadania: “no podran presentar-se com a candidates a unes eleccions, fer propostes polítiques i incidir en la societat i, moltes vegades, tampoc tenen dret a vot”.