Eleccions municipals 2023
Un home votant en una mesa electoral a Barcelona
Foto: Un home votant en una mesa electoral a Barcelona | Oliver de Ros | Principal
Elecccions municipals

Un votant introdueix tres sobres a l'urna i es resol que se'n treguin dos a l'atzar

Temps de lectura: 2 minuts
Un home votant en una mesa electoral a Barcelona
Foto: Un home votant en una mesa electoral a Barcelona | Oliver de Ros | Principal

Un votant ha introduït tres sobres a l'urna al mateix temps al col·legi Padre Méndez d'Almeria capital durant les eleccions municipals d'aquest diumenge. Un incident que ha provocat que la votació es paralitzés uns minuts fins que la Junta Electoral ha pres una decisió.

Per què és important? Els comicis locals s'han celebrat a tot Espanya. Els ciutadans estan cridats a les urnes per escollir els representants dels seus governs municipals. 

Què en sabem? L'incident ha obligat a paralitzar les votacions, que s'han reprès a les 9:20.

  • La Policia Nacional ha identificat la persona i la Junta Electoral ha resolt que, al tancament de la jornada electoral, es treguin dos sobres a l'atzar abans de començar l'escrutini.
  • Així ho ha explicat el delegat del govern a Andalusia, Pedro Fernández, qui ha destacat que les votacions en aquest col·legi electoral s'han reprès a les 9:20 i després de l'incident la votació ha continuat amb normalitat.

En detall: Fernández ha destacat la normalitat durant l'obertura dels 3.782 col·legis electorals i la composició de les 10.281 meses electorals aquest 28 de maig a Andalusia.

  • El delegat del govern ha assegurat que tot està funcionant amb normalitat i els ciutadans poden anar a exercir el seu dret a vot lliurement", i ha recordat que més de 20.200 efectius de les forces i cossos de seguretat "vetllen durant aquesta jornada per al bon desenvolupament dels comicis".
  • Tot i aquesta normalitat, ha assenyalat que s'han registrat "14 petites incidències destacables i esmenades immediatament" pels representants de l'Administració i la Junta Electoral de zona.

Visió global: L'índex de participació a Andalusia és inferior que la mitjana nacional, situada en el 36,22%. La província de Jaén, amb el 40,74%, és la que registra un major percentatge de votants fins a les 14:00. Per la seva banda, Huelva és la que compta, de moment, amb la menor mobilització, amb el 32,24%.