Eleccions municipals 2023
Xavier Garcia-Albiol celebrant la victòria del PP a Badalona
Foto: Xavier Garcia-Albiol celebrant la victòria del PP a Badalona | ACN
Eleccions municipals

Xavier García Albiol arrasa a Badalona

Temps de lectura: 1 minut
Xavier Garcia-Albiol celebrant la victòria del PP a Badalona
Foto: Xavier Garcia-Albiol celebrant la victòria del PP a Badalona | ACN

El candidat del PP, Xavier García Albiol, traspassa còmodament el llindar de la majoria absoluta a Badalona. Amb el 100% escrutat, Albiol ha assolit 18 regidors a la ciutat de la comarca del Barcelonès.

Per què és important? Badalona és la quarta ciutat més poblada de Catalunya i una de les places més fortes dels populars. Amb aquesta aclaparadora victòria, Albiol i el seu programa polític, molt centrat en la seguretat, cobra força en la formació.

D'on venim? Albiol ha dut a terme una campanya en la qual ha obviat les sigles del seu partit, utilitzant per a la seva propaganda electoral els colors de les formacions de l'oposició i fent bandera del concepte "Badalonisme".

  • Durant la contesa pel consistori, ha mostrat suposats veïns independentistes que han assegurat que el votarien.

A partir d'ara: Queda pendent la resolució dels procediments judicials oberts contra Albiol, el de la instal·lació d’antenes de telefonia mòbil sense llicència a la comissaria de Turó d’en Caritg de Badalona i una denúncia per agressió d'una treballadora de l'Ajuntament.

Fora de Badalona: Els populars han assolit gairebé 200 regidors front els 67 que van obtenir el 2019, el que inclou presència a totes les capitals de demarcació.