Eleccions municipals 2023
Jaume Collboni
Foto: Jaume Collboni | Europa Press
Eleccions municipals

Collboni aposta per l'alcaldia i confia en una "majoria de progrés"

Temps de lectura: 2 minuts
Jaume Collboni
Foto: Jaume Collboni | Europa Press

L'alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, confia en el fet que pot arribar a ser investit alcalde de la capital catalana. 

Per què és important? Els resultats de les eleccions municipals a Barcelona han deixat una situació d'incertesa sobre qui governarà la ciutat. Les negociacions entre els partits ja han començat i pot passar de tot. 

Què diu? El candidat socialista a les eleccions municipals del 28-M es manté "convençut" que el seu partit podrà construir una "majoria de progrés" a l'Ajuntament de Barcelona per així poder ser investit alcalde. 

  • Collboni no s'aparta de la cursa per aconseguir la vara d'alcaldia i reconeix que es troben negociant amb diferents partits: "Estem en mig de les converses, encara és d'hora per dir res concret, però l'opció continua endavant i mantinc la candidatura".
  • El socialista ha confirmat que aquests dies després de les eleccions del 28-M tots els partits estan parlant amb tots "excepte amb la ultradreta" per "articular majories al futur de la ciutat" i ha reiterat que "tothom està parlant amb tothom". 

En detall: El PSC a Barcelona va aconseguir ser la segona força més votada en les eleccions del passat diumenge 28 de maig amb 10 regidors. Per davant seu, el candidat de Junts, Xavier Trias, va ser el guanyador dels comicis amb 11 regidors. 

  • La candidata de Barcelona En Comú, Ada Colau, va quedar a menys de 150 vots de Collboni i va aconseguir 9 regidors. 

A la pràctica: Al consistori de Barcelona la majoria absoluta es troba als 21 regidors. Cap de les candidatures ha aconseguit una majoria absoluta, per tant, s'haurà de fer pactes per aconseguir l'alcaldia de la capital catalana.

  • Trias es podria convertir en alcalde de la ciutat si cap altre candidat aconsegueix pactar i arribar als 21 vots.
  • Per la seva banda, Colau aposta per un tripartit d'esquerres format per la seva formació (9 regidors), el PSC (10 regidors) i ERC (5 regidors). Les tres forces sumen 24 regidors, per tant, Collboni es podria convertir en el nou alcalde de Barcelona. 
  • Algunes informacions apunten que el socialista estaria preparant un pacte amb els comuns i el PP. El pacte consistiria en arribar a un acord de govern amb el partit de Colau i assegurar els vots dels populars per investir a Collboni.