Eleccions municipals 2023
Jordi Martí, número 2 de Barcelona en Comú
Foto: Jordi Martí, número 2 de Barcelona en Comú | David Zorrakino / Europa Press
Ajuntament de Barcelona

L'hemeroteca dels Comuns: "No regalem vots a ningú, ni al senyor Collboni"

Temps de lectura: 2 minuts
Jordi Martí, número 2 de Barcelona en Comú
Foto: Jordi Martí, número 2 de Barcelona en Comú | David Zorrakino / Europa Press

Només 48 hores abans de la investidura de Collboni com a alcalde de Barcelona, el número 2 de la candidatura de Barcelona en Comú, Jordi Martí, assegurava que "no regalem vots a ningú, ni al senyor Collboni".

Per què és important? Jaume Collboni, cap de llista del PSC, ha estat investit alcalde de Barcelona sota una operació de BComú i el Partit Popular per arrabassar-li l'alcaldia a Xavier Trias, guanyador de les eleccions.

D'on venim? Aquest dissabte s'ha investit Collboni com a nou alcalde de Barcelona. El socialista ho ha aconseguit després de rebre el suport dels vots de Barcelona En Comú i del PP. 

  • Tot i aquest suport dels Comuns i del PP, alguns usuaris han recollit a les xarxes socials les paraules del número 2 de la candidatura del Comuns, Jordi Martí, on assegurava que mai no regalarien els seus vots a ningú.

Què deia? "Nosaltres no som una força política que regali vots. Nosaltres arribem a acords per fer coses concretes, polítiques concretes i actuacions concretes. No regalem vots a ningú", explicava en una entrevista.

  • "Si estan disposats a discutir un programa d'actuació concret, estem disposats a arribar a acord. Regalar vots? Ni al senyor Collboni ni a ningú", assegurava.

A més: La setmana abans al ple d'investidura, Martí també es va negar a donar suport a Collboni si és amb els vots del Partit Popular (PP).

  • "Amb el PP, ni a la cantonada, no en volem saber res", deia el número 2 de la llista.
  • "No regalarem vots a ningú, tampoc a Collboni, si és per desmuntar el que hem fet. Amb el PP, ni a la cantonada".

D'altra banda, l'hemeroteca també ha jugat una mala passada a Collboni. El nou alcalde del PSC de Barcelona, Jaume Collboni, va assegurar durant la campanya electoral de les eleccions municipals que si no guanyava les eleccions aniria a l'oposició.

Context: Aquest dissabte l'alcaldable del PSC, Jaume Collboni, ha estat investit alcalde de Barcelona amb el suport dels socialistes, els comuns i el PP, que han sumat 23 vots dels 41 regidors. El socialista ho ha aconseguit després de rebre el suport dels vots de Barcelona En Comú i del PP.