En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Entrevista a Pere Aragonès

Entrevista a Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, serà entrevistat aquesta nit a les 22:00 a TV3. Serà la primera entrevista des de la reformulació del Govern.

Netflix anuncia el llançament d'una versió amb anuncis a 5,49 euros el mes a Espanya. La campanya començarà el 10 de novembre.

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha escollit Rafael Mozo com a substitut del fins ara president Carlos Lesmes. Els vocals progressistes i conservadors han arribat a un acord ignorant l'informe tècnic elaborat per Lesmes per proposar el seu successor.

23:00

Entrevista a Pere Aragonès. El president de la Generalitat diu que encara ha de treure "l'entrellat" de si Junts està disposat a donar suport "al pressupost que van fer ells" amb el conseller Jaume Giró.

Amb la sortida de Junts del Govern, la incògnita recau en si el partit liderat per Laura Borràs votarà a favor de l'aprovació dels pressupostos al Parlament.

22:45

Entrevista a Pere Aragonès. Pel que fa al PSC, ha dit que l'acord que vol és sobre "vies per acabar amb la repressió".

22:40

Entrevista a Pere Aragonès. Aragonès ha tancat la porta a convocar una qüestió de confiança al president. "No la presentaré perquè si no se supera vol dir que anem a eleccions".

22:37

Entrevista a Pere Aragonès. "No hem acabat de treure l'entrellat de si Junts està disposat a donar suport al pressupost que van fer ells", ha dit Aragonès.

22:27

Entrevista a Pere Aragonès. El president de la Generalitat ha lamentat que "hi ha una part de Junts que des de l'inici no volia que el Govern tirés endavant".

22:25

Entrevista a Pere Aragonès. "Avui dia anar a eleccions és el pitjor que podem fer", diu el president de la Generalitat a TV3. És la primera entrevista que concedeix Pere Aragonès des de la reformulació del Govern amb la sortida dels consellers de Junts i l'entrada de nous polítics.

22:00

Freddie Mercury canta de nou. 'Face it alone': La cançó que llança Queen amb la veu de Freddie Mercury. Per primera vegada en 8 anys, la banda britànica Queen llança una cançó amb la veu del seu cantant Freddie Mercury que va morir el 1991.

21:14

Plataformes digitals. Netflix anuncia el llançament d'una versió amb anuncis a 5,49 euros el mes a Espanya. La campanya començarà el 10 de novembre.

20:53
Dimissió al Govern. Joan Maria Piqué, director general de Prospectiva i Innovació en l’Acció Exterior del govern de Catalunya, presenta la seva dimissió. 
20:40

Quim Torra. L'expresident de la Generalitat, Quim Torra, lliura a l'Arxiu Nacional la documentació institucional produïda durant la seva presidència. Tot i la inhabilitació de Torra el setembre de 2020, la documentació institucional lligada a la seva presidència arriba fins a l’inici de la XIII legiltarura, després de les eleccions del 14 de febrer de 2021. L'expresident ha destacat el nivell “excepcional” del conjunt d’arxius del país que “permet reestudiar-se a ell mateix”.

18:53

El Rei a Catalunya. Damià Calvet ha estat l'únic alt càrrec del Govern que ha saludat el Rei a Barcelona. Ni el president de la Generalitat ni cap conseller del Govern han fet acte de presència al besamans a Felip VI, que ha visitat Barcelona per inaugurar el 60è Saló Nàutic. Tampoc hi ha assistit l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau.

18:28

Festival de Sitges. El Festival de Sitges ha venut fins aquest dijous més de 70.800 entrades, a tres dies que acabi el certamen, que significa un rècord històric d’entrades venudes, i s’han recaptat de moment 728.000 euros i hi hagut fins ara 135.000 espectadors.

17:48

Pressupostos 2023. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, considera que "és una bona notícia" que  la CUP es mostri "disposada a parlar" dels pressupostos pel 2023.  Vilagrà insisteix que el projecte compta amb "prioritats de l'acord de Govern" signat amb la CUP.

17:35

Justícia espanyola. El Consell General del Poder Judicial escull Rafael Mozo per substituir Lesmes. Els vocals progressistes i conservadors han arribat a un acord ignorant l'informe tècnic elaborat per Lesmes per proposar el seu successor. Lesmes, la primera autoritat judicial espanyola, va dimitir perquè, tres anys després que caduqués el mandat, el CGPJ encara no ha arribat a un acord per renovar-se.

17:25

Maltractament animal. Els Agents Rurals han denunciat un home a Cardedeu, al Vallès Oriental, com a presumpte autor d'un maltractament animal. L'home apareix en un vídeo on se'l pot veure agafant un senglar per les potes i colpejant-lo contra la pala d'un tractor. Després de deixar-lo estabornit l'aguanta trepitjant-li el cap amb el peu. Les imatges estan gravades en un camp del municipi on apareixen diversos seglars entre els tractors dels pagesos. 

17:00

Parricidi de Vilanova. La fiscalia rebaixa fins a 22 anys i mig de presó la petició per a l'acusada d'induir al parricidi de Vilanova. El ministeri públic diu que la noia va manipular el seu amic per aconseguir els diners del seu pare. Per a l'autor material del crim, segueix demanant 29 anys d'internament psiquiàtric en considerar que se li ha d'aplicar l'eximent completa d'alteració psíquica amb l'atenuant de confessió i l'agreujant de parentiu.

16:40

080 Barcelona. The Artelier, Serendipity, Shuia Shuia i The Alphabet són les marques premiades al concurs 080 Barcelona Fashion / Rec.0, que té per objectiu promoure la moda sostenible i de proximitat entre les propostes emergents. El jurat del concurs ha valorat criteris com la sostenibilitat, la circularitat, la producció local o la perspectiva de gènere.

16:20

Consell d'Esat. María Teresa Fernández de la Vega renuncia com a presidenta del Consell d'Estat. Segons ha avançat El País, Fernández ha comunicat que plega als consellers de la institució i el seu cessament es produirà la setmana vinent. L'exvicepresidenta del govern espanyol amb José Luis Rodríguez Zapatero ha estat la primera dona a ocupar aquesta posició a l'òrgan consultiu. N'era consellera permanent des de 2010.

15:53

Sant Climent Sescebes. La Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals denuncia la Universitat de Girona per "maltractar greument" la gallina localitzada en un camp de maniobres a la base militar de Sant Climent Sescebes, a l'Alt Empordà. Faada exposa que, segons informacions recopilades per l'ONG, la gallina estava "desplomada i immobilitzada" al costat de dues càmeres de fototrampeig, una etiquetada amb el contacta de la UdG informant que formava part d'un estudi de la fauna.

15:35

Detinguts a Alcanar. Detinguts tres homes per introduir 1.380 quilos d'haixix en falses embarcacions pesqueres a les Cases d'Alcanar. Acollien la droga provinent del Marroc i després la distribuïen a l'engròs a altres traficants. 

15:15

Falset. Una cinquantena de veïns de Falset fa tres setmanes que no poden fer ni rebre trucades amb el seu telèfon mòbil. La raó és una avaria a l'antena que subministra el servei de 2G. Es tracta principalment de gent gran del municipi que tenen aparells que no són d'última tecnologia i que utilitzen el telèfon únicament per fer trucades. 

14:55

Mesures d'estalvi. L'Aliança contra la Pobresa Energètica veu "interessants" algunes mesures anunciades pel president Pedro Sánchez, per rebaixar la factura de la llum. La portaveu de l'entitat, María Campuzano, denuncia la temporalitat de les mesures i tem que siguin insuficients. Reitera que el que cal és un pla treballat i estructural: "Sembla que el govern no té un rumb clar i això ens preocupa".

14:38

Cultura a Barcelona. Més de 70 hotels oferiran descomptes del 15% a persones que vagin al teatre a Barcelona. La iniciativa forma part de la campanya 'Gaudim junts del teatre' que ha impulsat El Gremi d’Hotels de Barcelona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i el suport de l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya, ADETCA, a partir del 15 d’octubre i fins al 27 de novembre.

14:15

Activada la prealerta per una fuita d'hidrocarbur al Port de Barcelona. La fuita, d'uns 500 litres d'hidrocarbur, està continguda amb barreres i productes absorbents. Hi ha 2 embarcacions treballant en la neteja.

13:15

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha respost a ERC que està compromès a agilitzar l'execució pressupostària i que Catalunya millorarà el seu finançament el 2023 en més de 25.000 milions.

13:15

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha respost a ERC que està compromès a agilitzar l'execució pressupostària i que Catalunya millorarà el seu finançament el 2023 en més de 25.000 milions.

13:54

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha formalitzat ja el contracte per elaborar l'estudi sobre la nova connexió ferroviària Castelldefels- Barcelona.

13:35

El Departament d’Igualtat i Feminismes ha anunciat aquest dijous que finançarà un nou equipament per atendre víctimes de violència masclista a Barcelona de forma especialitzada.

13:20

El portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, no ha descartat la possibilitat que el seu grup presenti una esmena a la totalitat als pressupostos generals de l'Estat de 2023

13:12

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha insistit aquest dijous en demanar un compromís "per escrit" per part del govern espanyol com a condició prèvia perquè el PP faciliti la renovació dels vocals del CGPJ. 

13:12

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha insistit aquest dijous en demanar un compromís "per escrit" per part del govern espanyol com a condició prèvia perquè el PP faciliti la renovació dels vocals del CGPJ. 

13:02

Guerra a Ucraïna. Josep Borrell avisa que l'exèrcit rus serà "aniquilat" si Rússia decideix dur a terme un atac nuclear contra Ucraïna: "Els EUA, l'OTAN i la Unió Europea no van de farol"

12:03

El president de Vox, Santiago Abascal, ha amenaçat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que Espanya seguirà el camí d'Itàlia a les urnes. És a dir, la irrupció de l'extrema dreta.

12:02

El portaveu del PDeCAT al Congrés, Ferran Bel, ha retret al govern espanyol el nivell d'execució pressupostària el primer semestre de 2022, que se situa en el 16% si es descompta l'import que ha abonat l'Estat per la fi de la concessió de l'AP-7. 

11:53

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha retret aquest dijous a ERC que mantingui el suport a l'executiu espanyol malgrat l'incompliment dels compromisos de desjudicialització i inversions.

11:45

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha denunciat que a Catalunya encara hi ha repressió contra l'independentisme i ha avisat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que cal abordar-ho si vol el suport dels republicans als pressupostos generals de l'Estat de 2023. 

11:30

Glovo ha integrat a través del marketplace de productes frescos Kibus 17 mercats municipals d'Espanya amb més de 2.500 referències de productes frescos i de proximitat.

11:20

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha dit a Junts que seria "molt poc responsable" no aprovar o facilitar l'aprovació d'uns pressupostos que han treballat ells mateixos.

11:10

Diputats, treballadors i visitants del Parlament han estat evacuats de la Cambra catalana durant uns 20 minuts en un simulacre d'emergència aquest dijous al matí cap a les 10.10 hores.

11:10

Diputats, treballadors i visitants del Parlament han estat evacuats de la Cambra catalana durant uns 20 minuts en un simulacre d'emergència aquest dijous al matí cap a les 10.10 hores.

10:57

Esquerra Republicana ha nomenat el diputat Jordi Orobitg com a nou portaveu adjunt del grup republicà en el Parlament en substitució de la nova consellera d'Acció Exterior, Meritxell Serret.

10:49

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d'estar "desesperat" i utilitzar la tribuna del Congrés dels Diputats aquest matí per "mentir sobre la Sanitat Pública".

10:26

El líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha animat al Partit dels Socialistes a presentar una moció de censura contra el president Pere Aragonès i ha avançat que Cs hi votaria a favor.

10:18

Els diputats de Vox han protagonitzat un espectacle al Congrés dels Diputats. Han entrat tard en bloc per protestar que Sánchez arribés gairebé un minut tard a rebre Felip VI en la desfilada del dia de la Hispanitat.

10:12

La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha contestat en el pla anticrisi anunciat per Sánchez.

  • "Les decisions que es prenen avui afecten les següents generacions".
  • "Vostè no deixarà un país millor del que es troba".
  • "Els espanyols estem molt pitjor que fa anys"

 

10:00

Les noves mesures de Sánchez inclouen:

  • La creació d'una nova tarifa regulada per les comunitats de veïns amb calderes centralitzades de gas naturals.
  • Es reforçarà el bo social elèctric per a 1,3 milions de llars.
  • Elevar un 15% la quantitat d'energia amb dret a descompte.
09:55

Sánchez també destinarà ajudes de contractació laboral a les províncies amb major despoblació:  Sòria, Terol i Conca.

 

09:41

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat davant el Congrés noves mesures destinades a rebaixar la factura energètica d'un 40% de les llars. 

  • Aquest paquet suposarà un total de 3.000 milions d'euros.
09:26

Pedro Sánchez anuncia un nou paquet de mesures per fer front a l'encariment de l'energia. El govern espanyol ho aprovarà en el pròxim Consell de Ministres.

08:45

Salvador Illa, a RTVE Catalunya. El líder de l'oposició assegura en una entrevista que no li fan "por" unes noves eleccions, però insisteix en la seva aposta per donar suport a ERC per aprovar els pressupostos.

"No em fan por unes eleccions, probablement no m'anirien malament", ha afirmat el primer secretari del PSC aquest matí.

08:24

Detinguts tres homes per introduir 1.380 kg d'haixix en falses embarcacions pesqueres a Les Cases d'Alcanar. Acollien la droga provinent del Marroc i després la distribuïen a l'engròs a altres traficants.

07:58

Un jutge ha concedit la incapacitat permanent absoluta a un home amb una fibromiàlgia de 95 punts sobre 100 a qui la Seguretat Social li havia denegat la prestació. El setembre del 2021, l'INSS va dictaminar que l'home tenia fibromiàlgia i trastorn depressiu no especificat ni incapacitants, resolució que va ser ratificada el febrer d'aquest 2022. 

07:44

Mesures anticrisi. Pedro Sánchez compareix a les 9.00 al Congrés per informar sobre les mesures econòmiques i socials per fer front a la crisi provocada per la guerra a Ucraïna.

07:18

Trànsit. L'AP-7 tallada a l'altura d'Aldea, en sentit nord, a causa d'un accident. Hi ha 2 km de retencions.

07:13

Narcopisos. Acció Raval detecta fins a 60 pisos ocupats per a persones que pertanyen a màfies de narcotraficants. L'entitat denuncia que han augmentat els pisos ocupats al barri del Raval de Barcelona. 

06:59

Felip VI a Barcelona. El rei presidirà aquest dijous la inauguració de la 60a edició del Saló Nàutic de Barcelona. L'esdeveniment, organitzat per Fira de Barcelona, comptarà amb més de 280 expositors i més de 700 embarcacions.

06:55

Temps. Dia amb intervals de sol i núvols. La temperatura pujarà algun grau més que ahir.