En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Arriba el fred: setmana de canvi de temps

Vent i pluja

Arriba el fred: setmana de canvi de temps

Aquesta setmana baixaran les temperatures i arribarà el fred. Dilluns i dimarts amb fortes ratxes de vent, que poden superar els 100 quilometres per hora. Aquest matí els termòmetres ja han baixat més de lo esperat, però ho faran més a partir de dimecres. 

19:01

Els Bombers han rebut fins a les sis de la tarda d'aquest dilluns una quarantena d'avisos relacionats amb l'episodi de vent que afecta Catalunya. La majoria dels requeriments han estat per retirar arbres caiguts o assegurar elements inestables de façanes. 

18:21

Qatargate. L'Eurocambra inicia el procés per aixecar la immunitat a dos eurodiputats implicats en el 'Qatargate'. La institució també comença el suplicatori contra dues membres per suposat frau en els diners assignats.

 | Unió Europea

UE

18:21

Qatargate. L'Eurocambra inicia el procés per aixecar la immunitat a dos eurodiputats implicats en el 'Qatargate'. La institució també comença el suplicatori contra dues membres per suposat frau en els diners assignats.

17:57

Troben mort un home de 77 anys que va desaparèixer a Quart a principis de desembre. Segons han explicat des de Mossos, uns excursionistes van descobrir el cos sense vida -i sense signes de violència- a la llera d'un riu, a Cassà de la Selva, i van avisar la policia.

16:51

Protecció Civil demana protegir-se de la borrasca Gerard i seguir les seves recomanacions: tancar i assegurar portes i finestres, no deixar testos a façanes i terrasses, evitar parcs, jardins i zones boscoses, moure's i agafar el cotxe l'imprescindible i no acostar-se al mar.

16:09

Ferits greus dos treballadors després que la volta d'un edifici en obres de Torroella de Montgrí hagi cedit. Ha caigut sobre el forjat on hi havia els operaris. L'accident ha passat cap a un quart d'onze del matí i fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat set dotacions dels Bombers i el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM).

Bombers treballant en l'edifici | ACN

ACN

15:26

Retards a l’R11 i l’RG1 que poden superar els 45 minuts per un arbre caigut entre Girona i Caldes de Malavella. Les branques ja s’han retirat, però els trens circulen per via única per un problema als canvis d’agulles. 

14:16

Els Bombers han rebut una trentena d'avisos relacionats amb el vent fins a les 14. La majoria han estat per retirar arbres caiguts, per exemple. La majoria de trucades, de la Regió Metropolitana Nord; aquest és un arbre caigut a Sabadell.

 | Bombers

ACN

13:37

ERC avisa que l'acord pels pressupostos ha d'arribar aquesta setmana i acusa el PSC de fer "xantatge". La seva portaveu, Marta Vilalta pressiona els socialistes d'Illa per tancar el més aviat possible un acord que permeti aprovar els pressupostos de la Generalitat. "No compartim el 'tot o res' o el 'fas el que jo et dic o ho engeguem tot a rodar'", ha dit en roda de premsa.

 | ACN

ACN

12:47

850 places convocades als Mossos d'Esquadra: La Generalitat destina el 40% de les places a dones amb l'objectiu de "feminitzar" el cos de la policia catalana.

  • Actualment, el 23% dels agents són dones.
  • Les sol·licituds es poden presentar des del 17 de gener fins al 13 de febrer.
09:41

Accident mortal. El conductor d'un ciclomotor ha mort aquest dilluns al matí en un accident a la B-142 a Polinyà (Vallès Occidental).

Per causes que s'estan investigant, s'ha produït un xoc entre un camió i un ciclomotor. A causa de l'accident, ha mort el conductor del ciclomotor. 

08:36

La vaga d'ensenyament dels pròxims 25 i 26 de gener segueix sumant suports amb l'adhesió de la CGT. 

El motiu: Els anarcosindicalitstes denuncien que el Departament d'Educació només ha mostrat "inoperància negociadora i nul·la voluntat" per revertir les retallades.

  • El sindicat critica que no s'està avançant per avançar cap al 6% del PIB, tampoc es deroga el decret de plantilles, i assegura que la democràcia als centres "brilla per la seva absència".
  • També rebutgen el procés d'estabilització per "insuficient", així com la proposta dels sexennis.
08:19

Temps. Jornada amb temperatures més baixes i fortes ratxes de vent, que poden superar els 100 km/h en alguns punts de Catalunya.