En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Pluges, fred i neu a cotes baixes

Esterri d'Aneu, al Pallars Sobirà, ple de neu

Pluges, fred i neu a cotes baixes

Jornada amb temperatures més baixes. Algun ruixat i pot arribar a nevar a cotes baixes, entre els 100 i 300 metres, depenent de la zona.

21:02

La Policia Local de Torredembarra va detenir diumenge passat un home per violència masclista. El detingut, veí del municipi, hauria colpejat la seva parella i ocasionat danys al domicili de la víctima, situat al carrer Alt de Sant Pere. Els fets van passar al voltant de dos quarts de deu de la nit. Alertades pel Sistema d'Emergències Mèdiques de Catalunya (SEM) dues patrulles policials es van dirigir fins a l'habitatge.

19:27

Alemanya cedeix davant les pressions dels aliats i enviarà de tancs Leopold 2 a Ucraïna, segons 'Der Spiegel'. La notícia arriba el mateix dia en què Polònia havia presentat una sol·licitud formal a Alemanya per entregar a Kíiv 14 tancs Leopard 2, que al ser de fabricació germànica necessiten el vistiplau de Berlín per poder ser reexportats.

18:11

El Govern reprèn les negociacions amb Junts i el PSC aquesta tarda per intentar desencallar un acord de pressupostos.  L'executiu de Pere Aragonès s'ha reunit a les 15 hores amb l'equip negociador del partit de Laura Borràs i Jordi Turull a Palau. Un cop finalitzada, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, s'ha desplaçat a mitja tarda al Parlament per reunir-se amb la portaveu del PSC, Alícia Romero. No es trobaven per abordar els comptes des de dilluns passat.

17:16

Sánchez, al Congrés. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha promès aquest dimarts al Congrés que posarà "tots els recursos de l'Estat al servei d'una majoria, i no al revés. El socialista ha contraposat d'aquesta manera les seves mesures "socials" a la resposta "neoliberal, equivocada i injusta" que va desplegar el PP després de la crisi financera. També ha fet bandera de les bones dades d'ocupació, creixement i inflació, i ha destacat el suport europeu a mesures com l'excepció ibèrica. A més, ha advertit Vox que al seu govern "no li tremolarà la mà" a l'hora de defensar drets conquerits en les últimes dècades.

Sánchez, al Congrés dels Diputats | ACN

ACN

16:14

El Congrés aprova el decret anticrisi que inclou la rebaixa de l'IVA d'aliments amb l'abstenció del PP i ERC. La norma aprovada en l'últim Consell de Ministres de 2022 ha obtingut el suport del PNB, PDeCAT i EH Bildu i l'abstenció de PP, ERC, Vox i Cs. Han votat en contra JxCat i la CUP. El portaveu d'ERC, Gabriel Rufián, ha criticat que ser "garrepa no fa cap bé" al govern espanyol. "Crec que la situació requereix mesures conjunturals i valentes", ha dit en declaracions als passadissos del Congrés.

15:53

Més de 1.000 sanitaris s'han manifestat aquest dimarts al centre de Barcelona per reclamar millores salarials i professionals. 

  • Aquesta és la primera jornada de protesta que serveix per escalfar els motors de la vaga que els professionals han convocat pel 25 i 26 de gener.
  • Al crit de "Ja n'hi ha prou!", metges, infermers, auxiliars i zeladors, entre altres, s'han concentrat a la plaça de Sant Jaume abans de la celebració del Consell Executiu de la Generalitat.

 | ACN

14:13

Neu. Sant Hilari Sacalm (Selva) s'ha despertat enfarinada per la neu i al migdia ja hi ha començat a nevar amb força. Alguns carrers presentaven cap a la una del migdia alguns centímetres acumulats i a les places molts s'hi ha acostat per fer-hi fotos.

La neu arriba a Sant Hilari Sacalm | Gemma Tubert / ACN

La neu arriba a Sant Hilari Sacalm | Gemma Tubert / ACN

13:52

Trànsit. Restriccions de circulació a algunes carreteres catalanes. Es prohibeix la circulació de camions a diferents trams. Es demana precaució per la neu i gel a la calçada. 

12:44

Neu. Diferents punts de Catalunya queden coberts d'una capa de neu. A Collserola, es poden veure flocs des de primera hora del matí. 

12:12

Temps. Les baixes temperatures han deixat precipitacions puntuals de neu en municipis de les comarques del Vallès (Barcelona) i a la muntanya del Tibidabo aquest dimarts.

11:29

Jordi Cuixart respon al Tribunal Suprem: "La derogació del delicte de sedició no repara la vulneració de drets fonamentals".

  • La defensa de l'expresident d'Òmnium Cultural argumenta en un escrit que l'eliminació d'aquest delicte al Codi Penal no implica un reconeixement que l'empresonament i la condemna de 9 anys de presó de Cuixart van “vulnerar” els seus drets a un jutge establert per la llei, a un tribunal imparcial i independent, a la legalitat penal i a la llibertat de reunió. 
  • L'activista independentista seguirà la seva demanda contra Espanya davant del Tribunal Europeu de Drets Humans.

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart | Pau Venteo/ Europa Press

10:24

Troben un bebè en un carrer del barri de Sants de Barcelona: Els Mossos d'Esquadra han rebut un avís al voltant de les 06:00. 

  • El petit es recupera Hospital Sant Joan de Déu després de ser hospitalitzat en estat menys lleu.
09:03

6 ferits en un accident amb senglars: Totes les víctimes pertanyen a una mateixa família i viatjaven amb el seu cotxe per l'AP-7 quan van xocar contra els animals a l'altura de Sils (Selva).

Què en sabem? El vehicle va fer voltes de campana i els ocupants van necessitar l'ajuda dels serveis d'emergència per sortir-ne.

  • Les víctimes (2 adults i 4 menors) van resultar ferides menys greus i va morir un dels porcs senglars.
08:43

La premsa espanyola prioritza la pressió sobre Alemanya per enviar tancs a Ucraïna:

08:34

Anem al quiosc:

Els diaris catalans destaquen a portada les noves tensions entre els socialistes i els Comuns per partida doble:

  • A l'Ajuntament de Barcelona després que Jaume Collboni anunciés que deixa el consistori  per centrar-se en les eleccions municipals.
  • També al govern espanyol i el bloqueig de reformes legals a causa del frec a frec entre el PSOE i Unidas Podemos.

 

 

 

 

08:13

Temps. Fred, pluges i neu fins a cotes baixes, entre els 100 i 300 metres, depenent de la zona. S'espera que els termòmetres es mantinguin baixos durant tot el dia.