En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix aquí tota l'actualitat

Un tren a l'estació de Sitges

Segueix aquí tota l'actualitat

Temps de lectura: 1 minut

La circulació de trens entre Manlleu i Ripoll s'ha restablert a dos quarts de sis del matí. Tècnics d'Adif han treballat tota la nit per solucionar les afectacions de l'incendi d'un cable que va caure damunt del sostre d'un comboi.

Renfe va gestionar un servei alternatiu per carretera. A hores d'ara els trens d'aquesta línia passen d'acord amb els horaris previstos. Protecció Civil també ha desactivat la fase de prealerta del pla Ferrocat que va posar en marxa a conseqüència d'aquesta avaria. 

18:30

Xavier Espot ha estat investit aquest dimecres com a cap de govern d'Andorra amb els vots favorables dels setze consellers de Demòcrates (DA), partit que va guanyar les eleccions del 2 d'abril per majoria absoluta.

15:40

Barcelona. L'Ajuntament de Barcelona celebrarà un ple extraordinari aquest dijous a les 11 h per aprovar definitivament el Pla especial d’ordenació i usos del Port Olímpic.

13:04

Una candidata a l'Ajuntament es despulla. Ciutadans ha mirat enrere, fins a l'etapa de la seva fundació amb Albert Rivera, per inspirar-se en el cartell de la seva candidata per a les eleccions municipals del 28 de maig. 

  • El partit ha elegit una fotografia de la seva candidata, Anna Grau, despullada, tot i que la imatge la mostra d'espatlles cap amunt, amb el missatge "Allibera't". 
  • "Volem tornar al quilòmetre zero de Cs", ha explicat la regidora en una clara apel·lació als orígens de la formació taronja.

12:28

Rodalies. L'Agència Catalana del Consum obre un expedient sancionador contra Renfe per la gestió de l'avaria de l'R2 Sud, després de l'incendi en una instal·lació d'Adif a l'estació de Gavà.

El motiu: En una entrevista a TV3, el conseller de Territori, Juli Fernández, justifica l'expedient per la manca d'informació als usuaris detectada pel Govern en relació als horaris, alteracions en el servei i els transports alternatius, i també pels punts d'atenció al client tancats. 

D'on venim? Fa una setmana, Consum va posar inspectors a l'estació de Sants per vigilar si Renfe informa correctament de les incidències als passatgers.

12:15

Contaminació. La Guàrdia Civil escorcolla aquest matí la incineradora pública de Tersa, ubicada entre les ciutats de Barcelona i Sant Adrià de Besòs, per esbrinar si la planta va cometre irregularitats que han provocat l'emissió de partícules contaminants a l'atmosfera.

  • Segons El Periódico, l'abril passat l'Audiència de Barcelona va acceptar la petició de l'acusació perquè l'Institut Armat efectués l'escorcoll. 
  • L'empresa és de l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana.
11:15

Sequera a Espanya: El govern espanyol ha convocat aquest dijous un Consell de Ministres extraordinari per afrontar la greu sequera. 

Què diu? La vicepresidenta Teresa Ribera avisa que l'escenari requereix mesures estructurals, "però també amb una reacció àgil quan es necessita". 

  • "L'any passat ja vam adoptar mesures per garantir l'abastiment d'aigua a les ciutats i que els agricultors tinguin suport per part de les administracions. Demà analitzarem en la mateixa línia el paquet de mesures d'aquest any".
10:11

Assetjament sexual. La facultat de Comunicació i Relacions Institucionals Blanquerna-URL ha assegurat que no pot actuar en el cas del professor acusat d'assetjament sexual després de la queixa d'una alumna el 2022 si no se'n produeixen més: "Només vam tenir coneixement d'una i, mentre no hi hagi cap altra denúncia, no podem fer res".

09:36

Congrés. Junts ha denunciat que el govern espanyol ha vetat una pregunta sobre Rodalies que la portaveu de la formació al Congrés, Míriam Nogueras, havia presentat a la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, per a ser resposta durant la sessió de control.

  • Fonts d'aquesta formació apunten que aquest dimarts a la tarda Nogueras va rebre una comunicació de l'executiu espanyol per anunciar-li que la pregunta quedava anul·lada perquè anava dirigida a la ministra d'Hisenda, i no a la titular de Transports, Raquel Sánchez.
  • La pregunta, que consta com a "ajornada" a l'ordre del dia del ple del Congrés, demanava a Montero que expliqués "les pròximes mesures de finançament que té previst el govern d'Espanya a Renfe Catalunya".
08:30

Temps. Jornada amb temperatures més suaus. Durant el matí el cel estarà destapat a la majoria de comarques. A la tarda, s'esperen alguns ruixats a l'interior de la meitat est. 

08:00

Rodalies. La circulació de trens a l'R3 entre Manlleu i Ripoll s'ha restablert després que tècnics d'Adif hagin reparat la catenària afectada per un incendi dimarts al vespre.

  • Tècnics de l'operador d'infraestructures ferroviàries han treballat aquesta nit en la incidència que ha quedat solucionada cap a dos quarts de sis del matí, de forma que s'ha pogut recuperar la tensió en el tram afectat.