En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat del dia

Barcelona

Segueix tota l'actualitat del dia

Temps de lectura: 1 minut

20:11

Unió de Pagesos anuncia mobilitzacions. 

  • Dimarts 6 de febrer, concentració a Girona
  • 21 de febrer a Madrid, davant del Ministeri d'Agricultura
19:00

Sequera. El nou escenari d'emergència per sequera entrarà en vigor aquest divendres i suposarà noves restriccions. Consulta quines són.

18:00

Llei d'amnistia. Pedro Sánchez assegura que la llei d'amnistia tal com està redactada garanteix que "tots els independentistes" en seran beneficiats.

  • "Com tothom sap, l’independentisme català no és terrorisme. Amb aquest projecte de llei estic convençut, i així ho conclouran els tribunals, estaran amnistiats tots els independentistes. Perquè no són terroristes", ha subratllat.
17:00

Mossos. Desmantellem dues plantacions de marihuana a Sant Martí i Horta-Guinardó, a Barcelona. Hi ha hagut cinc detinguts i més de 1.400 plantes i 34 kg de cabdells confiscades.

16:35

Cas Alves. El judici al futbolista Dani Alves per presumptament agredir sexualment una noia en una discoteca de Barcelona només serà a porta tancada quan declari la denunciant, i la resta de la vista no es podrà gravar ni emetre en mitjans de comunicació.

16:00

Eurovisió. Podemos reclama al Congrés que el govern espanyol, per mitjà del Ministeri d'Exteriors, i RTVE promoguin l'expulsió d'Israel d'Eurovisió, davant dels seus atacs "indiscriminats" contra la població civil palestina a Gaza.

15:15

Música. Quevedo ha publicat nou single, 'La últma', un treball que "suposa el tancament a una etapa" que va començar amb la sortida de l'àlbum debut de l'artista canari titulat 'Donde quiero estar' el gener del 2023 i que precedeix una aturada temporal a la seva carrera.

14:40

Internacional. Els líders de la Unió Europea acorden per unanimitat l'ajuda de 50.000 milions per a Ucraïna els propers 4 anys dins del pressupost comunitari.

14:00

Una bona part dels més de 12.000 opositors a Mossos d'Esquadra que aquest dimecres esperaven ansiosos a conèixer el resultat de la primera fase lamenten que més de 24 hores després encara no saben si estan dins del procés de selecció. Fonts del Departament d'Interior han precisat que la incidència és deguda a una “allau de visites” que ha col·lapsat la web, però que es preveu que el problema quedi solucionat aquest mateix matí. Amplia la informació.

13:30

Junts. Després de ser "expulsada" del grup parlamentari de Junts per la denúncia arxivada per assetjament masclista, Cristina Casol està tramitant la seva baixa com a militant per "coherència". Això ho ha assegurat la diputada no adscrita aquest dimecres en una entrevista al 'Més 324' de 3cat, on també ha explicat que està "valorant amb els seus advocats" portar el seu cas als tribunals. 

12:30

Catalunya entra oficialment en fase d'emergència per sequera. El Govern ha decretat aquest dijous l’entrada en fase d’emergència al sistema Ter-Llobregat, del qual depenen 202 municipis i prop de 6 milions de persones.

12:00

Trànsit. Un total de 12 persones han perdut la vida en 12 accidents de trànsit entre l'1 de gener i el 31 de gener 2024 a la xarxa viària interurbana catalana. Segons el Servei Català de Trànsit (SCT), les dades suposen una lleu reducció respecte el mateix període de l'any passat, quan es van registrar 14 víctimes mortals en 12 sinistres.

11:25

Sanitat estudia incrementar el preu del tabac a Espanya, que es troba entre els països amb preus més baixos d'Europa, com a mesura dissuasòria per frenar el consum entre els joves.

11:00

Economia. El Banc Sabadell va tancar el 2023 amb un benefici rècord de 1.332 milions d’euros, segons ha informat aquest dijous en un informe publicat a la CNMV. La xifra suposa un increment del 55,1% respecte al 2022, quan els beneficis van ser de 859 milions.

10:25

Sequera. La patronal de gimnasos ha reclamat al Govern línies d'ajuts i subvencions immediates per pal·liar les pèrdues del sector si s'obliga aquests equipaments a tancar dutxes. 

10:00

Junts. L'exconseller d'Interior, Miquel Sàmper, deixa de militar a Junts per discrepàncies davant les darreres decisions sobre la llei d'amnistia. Segons ha avançat La Vanguardia, Sàmper ha enviat una carta a la direcció de Junts per comunicar la decisió.

09:15

Temps. Avui s'espera un dia amb sol i núvols alts. A la tarda, bancs d'estrats baixos o boira a Ponent. La temperatura màxima, però, serà més alta.

09:00

Sequera. El govern ha convocat extraordinàriament la Comissió Interdepartamental de Sequera aquest matí per declarar l'emergència al sistema Ter-Llobregat. Si finalment avui s'aprova l'emergència per sequera, entrarà en vigor quan es declari al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), que podria ser demà divendres.