En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat

Panoràmica de Barcelona

Segueix tota l'actualitat

Temps de lectura: 1 minut

20:20

Tribunals. El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón ha recriminat a Suïssa “biaix polític” i falta de col·laboració en el cas Tsunami.

  • Aquesta és la resposta del magistrat a l’escrit que va traslladar la justícia suïssa insinuant un “caràcter polític” de la seva investigació.
  • El magistrat de l’AN ha retret a Suïssa que ni tan sols hagi atès la seva petició del passat mes de novembre de celebrar una reunió de coordinació sobre aquest cas. 
19:30

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha mostrat ben tranquil avui malgrat la crisi que està vivint el PSOE i ha donat per fet que esgotarà la legislatura: "Les eleccions són el 2027, tinc tot el temps del món". 

18:40

Pederàstia. El ple del Parlament ha aprovat aquest dimecres la proposta per dur al Congrés la proposició de llei per a la no prescripció de delictes sexuals contra menors.

17:30

Política. El líder de Junts a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat que la llei d'amnistia s'acabarà aprovant i que s'imagina el PP negociant en un futur amb Puigdemont. 

16:55

Desnonament. Més d'un centenar de persones s'han concentrat aquest dimecres al barri del Raval de Barcelona per protestar contra el desnonament simultani de quatre pisos en un bloc. Els agents de la policia s'han acabat apropant als activistes i en alguna ocasió hi han carregat contra els presents per fer-los marxar.

16:05

Detenció policial. La Guàrdia Civil ha detingut un assessor de l'exministre socialista José Luis Ábalos per una presumpta trama de corrupció en la compra de mascaretes. 

  • Els agents de la policia han detingut Koldo García Izaguirre, mà dreta de l'exministre Ábalos quan ostentava la cartera de Transports, per un presumpte frau en la compra de mascaretes durant la pandèmia de la covid. 
15:15

Un satèl·lit fora de control, que pesa com un rinoceront i és tan gran com un autobús,  va camí d'estavellar-se en les pròximes hores contra el nostre planeta. 

14:05

Renfe. El sindicat de maquinistes Semaf ha convocat una nova ajornada de vaga per denunciar que les plantilles estan infradimensionades i contra el traspàs de Rodalies a la Generalitat.

  • Les aturades, de 24 hores, seran els dies 1, 4 i 12 de març. A més, el 6 de març es faran aturades parcials entre les 7:00 i les 10:00, les 13:00 i les 16:00, i les 19:00 i les 22:00, segons informa el sindicat.
13:20

Tribunals. Els fiscals del Tribunal Suprem consideren que l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va ser el "líder absolut" del moviment independentista Tsunami Democràtic que defineixen com a "grup organitzat de caràcter terrorista".

12:35

Tribunals. L'Audiència de Barcelona cita aquest dijous a Dani Alves per comunicar-li la sentència del seu judici per agressió sexual. 

  • L'exjugador del Barça s'enfronta a una pena de fins a 12 anys de presó. 
11:40

El Sindicat d’Habitatge del Raval ha convocat una concentració de protesta aquest dimecres al matí davant del número 106 del carrer del Carme i del carrer d’en Robador, tots dos al Raval, on hi ha programats, de manera simultània, els desnonaments de quatre habitatges.

11:00

Congrés. Primera sessió de control al Congrés dels Diputats després de les eleccions a Galícia. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, han protagonitzat un debat crispat i ple d'atacs. 

10:05

Mobilització. Uns 500 pagesos provinents de tot Catalunya protestaran avui a Madrid, davant la seu del Ministeri d'Agricultura. La mobilització començarà amb una concentració a la Puerta de Alcalà entre les 10:30 i les 11:00.

09:35

Rodalies. Afectacions a la línia R4 i R7 pel robatori de cable de catenària entre les estacions de Sabadell Sud i Cerdanyola. 

  • Se circula en via única entre Sabadell Sud i Montcada Bifurcació. 
09:00

Temps. Jornada amb temperatures més altes i pocs núvols baixos. El cel es mantindrà serè durant tot el dia.