En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat

Vista aèria de Barcelona, amb la Sagrada Família al bell mig

Segueix tota l'actualitat

Temps de lectura: 1 minut

20:10

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha obert la porta aquest dijous a convertir milers de treballadors interins públics de llarga durada en fixos per “prevenir i sancionar” els “abusos derivats de la utilització successiva de contractes temporals”.

  • Luxemburg assenyala que la convocatòria de processos d’estabilització que preveu la normativa espanyola és contrària a la normativa europea que regula els treballadors públics quan sigui “independent de qualsevol consideració relativa al caràcter abusiu” de la utilització de contractes temporals per part d’alguns dels opositors.
19:15

Trànsit. Encara queden trams de retencions d'uns 6 km a l'AP-7 entre Mollet del Vallès i Barberà del Vallès en sentit sud.

18:40

Futbol. Luis de la Fuente, renovat com a seleccionador de l'equip masculí d'Espanya fins al Mundial de 2026. 

17:55

Tribunals. La defensa de Dani Alves recorrerà la sentència que condemna al futbolista a quatre anys i mig de presó per violar una jove a la discoteca Sutton de Barcelona. 

  • "De veritat segueixo creient en la innocència del senyor Alves. El senyor Alves està sencer, aniré aquesta tarda a veure'l i a explicar-li la sentència; no he pogut encara estudiar-me la sentència, però us avanço que recorrerem", ha declarat l'advocada, Inés Guardiola. 
17:00

Barcelona. L'exalcaldessa, Ada Colau, ha tornat a pressionar l'actual alcalde del PSC perquè la inclogui en el nou govern: "Per què ara pot parlar amb ERC i no amb nosaltres? Això no s’entén". 

16:40

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha trencat el silenci sobre el cas Koldo en el Ple d'aquest dijous i ha acusat al govern espanyol i a Pedro Sánchez de tenir responsabilitats. 

16:15

ÚLTIMA HORA. Els maquinistes de Renfe desconvoquen els quatre dies d'aturades previstes els dies 1, 4, 6 i 12 del mes de març vinent. 

  • El sindicat Semaf ha arribat a un acord amb la companyia. 

15:05

Internacional. Enèsima polèmica amb Joe Biden. El president nord-americà ha pronunciat un discurs que ha fet saltar totes les alarmes internacionals.

  • Biden ha assegurat que el canvi climàtic és la veritable amenaça existent pel món malgrat els desafiaments nuclears del "fill de puta boig" del president de Rússia, Vladímir Putin. 
14:20

Tribunals. Les claus de la sentència condemnatòria de Dani Alves: violència i no consentiment. 

13:30

Corrupció. El president del govern espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez, es desvincula de la trama de corrupció de mascaretes i nega que aquesta fos la raó per destituir José Luis Ábalos com a ministre. 

  • La justícia ha deixat en llibertat a Koldo García després d'acollir-se al seu dret de no declarar davant del jutge de l'Audiència Nacional. 
13:10

Trànsit. 10 km de cues a l'AP-7 entre Barberà del Vallès i Parets del Vallès en sentit Tarragona on encara hi ha dos carrils tallats per un accident entre camions.

12:40

Nou calendari escolar. El sindicat USTEC lamenta que "la nova data no sigui fruit d'una negociació i acord amb la part social". Des d'USTEC continuen defensant que la millor data d’inici per a una preparació correcta del curs amb el conjunt de la plantilla és el 12 de setembre. "Lamentem que per dos dies lectius de diferència el Departament no hagi esmenat totalment aquesta mesura tan negativa", diu el text del sindicat.

12:00

Eleccions. Els comicis autonòmics al País Basc se celebraran el pròxim 21 d'abril. 

  • Aquesta tarda, el lehendakari Íñigo Urkullu anunciarà la convocatòria. 
11:40

Independentisme. La tinent fiscal del Tribunal Suprem (TS), María Ángeles Sánchez-Conde, ha presentat l'informe final en què s'oposa que a la causa de 'Tsunami Democràtic' s'investigui per terrorisme l'expresident català Carles Puigdemont.

11:18

Educació. El pròxim curs escolar començarà el dilluns 9 de setembre, això suposa fer-ho tres dies més tard que el calendari actual, quan es va iniciar el 6 de setembre.

  • Està previst que la consellera d'Educació, Anna Simó, comparegui al migdia per donar més detalls.
10:08

🔴 ÚLTIMA HORA | L'Audiència de Barcelona condemna a Dani Alves a 4 anys i mig de presó per la violació

10:05

Eleccions. Malgrat els mals resultats obtinguts a les eleccions de Galícia, Sumar i Podemos aniran en llistes separades en els comicis del País Basc. 

  • Les dues formacions d'esquerres no van aconseguir representació en el parlament gallec. 
09:35

Tribunals. L'Audiència de Barcelona comunica la sentència aquest dijous a Dani Alves pel judici per la presumpta violació a una noia a la discoteca Sutton de Barcelona el passat 31 de desembre de 2022. 

09:00

Temps. Jornada amb núvols arreu del país. S'esperen precipitacions cap al vespre tot i que les temperatures seran més altes. Vent intens a la part oest del territori.