Fanzone
Joan Gaspart, expresident del FC Barcelona, al plató del Fax de 8tv
Foto: Joan Gaspart, expresident del FC Barcelona, al plató del Fax de 8tv | 8tv
Corrupció a l'esport

Gaspart defensa Laporta pel 'cas Negreira': "No pot conèixer totes les factures"

Temps de lectura: 2 minuts
Joan Gaspart, expresident del FC Barcelona, al plató del Fax de 8tv
Foto: Joan Gaspart, expresident del FC Barcelona, al plató del Fax de 8tv | 8tv

L'expresident del FC Barcelona Joan Gaspart ha valorat el conegut com a 'cas Negreira' al plató del FAX de 8tv, tot defensat l'actual mandatari blaugrana Joan Laporta

Per què és important? El cas esquitxa el club blaugrana per presumpta corrupció al món de l'esport. Diverses informacions confirmen que el Barça va pagar quantitats milionàries a l'empresa de qui va ser vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres, José María Enríquez Negreira.

Context: El 'cas Negreira' va començar el 1994, quan Gaspart era vicepresident, i els pagaments es van mantenir durant la seva presidència del 2000 al 2003, i posteriorment fins al 2018, sota els mandats de Joan Laporta, Sandro Rosell, Josep Maria Bartomeu i un altre cop Laporta.

Defensa a Laporta: Entrevistat al FAX de 8tv la nit d'aquest dissabte 4 de març, ha tret responsabilitats a l'actual mandatari culer:

  • "Un president del Barça o de qualsevol club del món no sap tots els pagaments que es fan, sinó les coses importants, com els fitxatges, traspassos, intermediaris..."
  • "El Barça paga més de 1.000 factures cada mes, t'imagines que el president hagués de saber-les totes i facturar-les".
  • "És com si em preguntessis 'tu sabies com es pagava per canviar la gespa del camp?' O 'com es pagava el càtering?'"

Sobre quan Gaspart era president: L'exdirigent blaugrana ha negat tenir res a veure i ni tan sols tenir-ne coneixement.

  • "No sabia que ho teníem; durant la meva presidència, no se'm va informar que s'havia contractat aquest senyor. No ho sabia. Si s'hagués fet alguna il·legalitat, el president sí que ho hauria sabut segur".
  • "El Barça està involucrat en un tema en què jo, personalment, a la meva època, estic segur que no es va fer cap il·legalitat. I després, coneixent tant el president Laporta com el senyor Sandro Rosell o el mateix Bartomeu, no crec que el Barça fes cap il·legalitat.
  • "Si el Barça contacta amb una persona i es pot entendre que no és una il·legalitat, però sí que no és correcte èticament, jo crec que se li diu, se li pregunta. A mi no se'm va ni preguntar".

Per acabar: Joan Gaspart també ha esvaït qualsevol dubte sobre un possible retorn en el futur.

  • "No em tornaria a presentar a unes eleccions per la presidència del Barça perquè no em votaria ni jo, ni ningú; no vaig ser un bon president, i punt. Sí que vaig ser un correcte vicepresident. I per això me'n vaig anar, no perquè volgués".