Fanzone
El Barça contra el Girona
Foto: El Barça contra el Girona | EFE/Quique García
Lliga

Quan pot proclamar-se campió de Lliga el Barça després de l'empat contra el Girona?

Temps de lectura: 2 minuts
El Barça contra el Girona
Foto: El Barça contra el Girona | EFE/Quique García

El conjunt blaugrana no va aconseguir passar de l'empat (0-0) després d'un partit agònic contra el Girona i els de Xavi tornen a fer càlculs per saber quant els queda per aconseguir el títol a la Lliga.

Per què és important? L'empat del conjunt blaugrana contra l'equip de Míchel encarrila la Lliga pels de Xavi, però els costa dos punts d'or. El Barça torna a fer números per saber quantes 'finals' té pendents per coronar-se amb el títol, fet que no assoleix des de la temporada 2018/19. 

En detall: amb 10 jornades i 30 punts en joc, el Barça és primer a la Lliga amb 13 punts de diferència del segon, el Real Madrid. 

  • Els blancs es van deixar tres valuosos punts contra el Villareal aquest dissabte 8 d'abril i pràcticament diuen adeu al campionat domèstic. 
  • Tot i això, els culers no ho han aprofitat i sols salven un punt contra el Girona. El tècnic de Terrassa ha dit que: "Avui no podíem fallar, hem de ser autocrítics, i ho hem fet”, després d'un empat amb sabor amarg pels culers.

Què sabem? 

  • Malgrat això, el Barça podria celebrar el seu campionat amb una victòria contra l'Espanyol, el cap de setmana del 13-14 de maig, en el cas que el Real Madrid no falli fins llavors. 
  • A més, els blancs ja van acusar el cansament d'haver disputat les semifinals de la Copa del Rei contra el Barça i van perdre punts contra el Villareal. 
  • Els blancs disputaran també el seu duel a la Champions contra el Chelsea i l'esgotament podria despenjar-los definitivament de la competició domèstica abans.

El calendari: Els culers tenen 72 punts i el Madrid, 59, quan falten 10 jornades.

Barça: Getafe, Atlético de Madrid, Rayo Vallecano, Betis, Osasuna, Espanyol, Real Sociedad, Real Valladolid, Mallorca i Celta.  

Real Madrid: Cadis, Celta, Girona, Almeria, Real Sociedad, Getafe, València, Rayo Vallecano, Sevilla i Athletic Club.