Fanzone
Obres al Camp Nou
Foto: Obres al Camp Nou | FC Barcelona
Camp Nou

Els vídeos de la demolició del Camp Nou que impressionen als aficionats del Barça

Actualitzat: Divendres, 16 de juny de 2023. 16:04
Temps de lectura: 2 minuts
Obres al Camp Nou
Foto: Obres al Camp Nou | FC Barcelona

Les obres de l'Espai Barça ja estan en marxa i en els pròxims mesos les actuacions se centren en la demolició total de la tercera graderia i l'evacuació de totes les instal·lacions reutilitzables.

Per què és important? Les obres al Camp Nou, que traslladen als aficionats a Montjuïc, estan previstes que acabin totalment el juny de 2026.

Situació actual: El club ha iniciat la fase d'esfondrament de la tercera graderia i ha cridat l'atenció d'alguns turistes i veïns i veïnes de Barcelona que s'acosten al Camp Nou.

D'on venim? De fet, fa una setmana la Comissió de Govern de l'Ajuntament de Barcelona va aprovar concedir al FC Barcelona la primera fase de la llicència d’obres majors corresponent a la reforma i ampliació de l'Spotify Camp Nou.

  • Es tracta d'una llicència per treballar en el subsòl que permet al club dur a terme tasques de moviment de terres, murs de contenció i pantalles perimetrals i fonaments de cara a la posterior execució de l'obra principal.
  • A més d'aquest permís per treballar en el subsòl, el club també disposa d'una altra llicència per executar l'enderroc de tota la tercera graderia de l'estadi.

Què esperar? El consistori i el FC Barcelona continuen treballant tècnicament en la llicència d'obres de la reforma del conjunt de l'estadi "amb la voluntat d’enllestir-la i aprovar-la al més aviat possible".

  • Ara com ara, segons l'Ajuntament, queda pendent que el club presenti algunes de les noves intervencions a fer. Les modificacions suposaran millores en termes de sostenibilitat, innovació, tecnologia i accessibilitat.

Calendari:

  • L'enderrocament complet de la tercera graderia està previst per a l'estiu del 2023, coincidint amb el trasllat de l'equip a l'Estadi Olímpic.
  • Durant la temporada 2023/24 es desenvoluparà el gruix d'obres, però es podria allargar uns mesos. Durant aquests mesos, el Barça jugarà a l'Estadi Olímpic tota la temporada.
  • La temporada 2024/25 es faran obres al Camp Nou, però seran compatibles amb l’activitat esportiva amb un aforament d’un 50% aproximadament.
  • Finalment, durant la temporada 2025/26 està previst que s'acabin les obres del Camp Nou.

Paral·lelament: El club està pendent del seu futur a la Champions. Està previst que a finals d'aquesta setmana o principis de la següent, la UEFA prengui una decisió sobre si deixar o no el Barça sense competicions europees la pròxima temporada.

  • Ara s'obren tres possibles escenaris: que no hi hagi conseqüències i el Barça pugui participar, que es produeixi una suspensió temporal o que no es prengui cap decisió fins que es resolgui el procediment penal obert.
Categoria: Fanzone
Etiquetes: Barça Camp Nou