La Jungla
Sor Lucía Caram a 'El Circ'
Foto: Sor Lucía Caram a 'El Circ' | 8tv
Televisió

Lucía Caram desbarra de Colau a 8tv pel pessebre: "És d'un ridícul absolut"

Barcelona.
Sor Lucía Caram a 'El Circ'
Foto: Sor Lucía Caram a 'El Circ' | 8tv

Sor Lucía Caram ha estat entrevistada a El Circ de 8tv. Quan falten només dues setmanes pel Nadal, la monja dominica ha parlat del tradicional pessebre de la plaça Sant Jaume de Barcelona, que encara no es pot visitar, i ha carregat contra Ada Colau.

Al detall: Després que el col·laborador Rocco Steinhäusser es declarés "escandalitzat" pels pessebres de l'Ajuntament des que va arribar Colau, Caram ha ficat cullerada i ha assegurat que "l'alcaldessa de Barcelona ha perdut el nord" amb aquest assumpte.

Què diu Sor Lucía Caram?

  • "No tinc odi ni rancúnia a ningú, però penso que l'alcaldessa amb això del pessebre ha muntat un circ".
  • "No podem negar la tradició de la qual venim".
  • "Una altra cosa és ser creient o practicant. Però la cultura i no perdre la memòria, els valors...".
  • "Soc del parer que a les escoles s'ha d'ensenyar cultura religiosa perquè la gent aprengui les tradicions que han configurat la nostra manera de ser".
  • "El que fa Colau és una negació absoluta, i cada any fa el ridícul intentant una cosa alternativa. Creu que el centre és ella i no el Nadal, que és el que la gent vol celebrar".

A més, recorda:

  • "Em va cridar molt l'atenció el primer any que va ser alcaldessa, el president Mas era a l'església de la Mercè el dia de la patrona de Barcelona".
  • "Va fer un tuit —quan tenia Twitter perquè ara ja no hi és perquè no li agrada que li diguin coses— i va dir "el president és a l'església i jo amb el poble a la plaça". I dins de l'església no hi ha el poble? Què celebrem al Nadal?".

On és el pessebre? Aquest divendres no es pot visitar encara el pessebre de plaça Sant Jaume, i l'Ajuntament tampoc no ha fet públic encara quan es podrà veure. Tot i això, Colau va avançar fa pocs dies que serà "una instal·lació artística" amb "projeccions de mapping".

Per últim: Caram ha repassat també els avenços d'Argentina al Mundial de Qatar, que aquest divendres s'enfronta als Països Baixos als quarts de final. "Tothom fa força per Argentina [...] Els holandesos se saben perdedors", ha assenyalat. I ha acabat parlant de Leo Messi al PSG: "Quan Déu marxa de la nostra vida, ho comencem a perdre tot. Mira com està el Barça. Messi troba a faltar Barcelona i la família no s'ha adaptat a París".

Categoria: La Jungla