La Jungla
Jorge Javier Vázquez, presentador de 'Sálvame'
Foto: Jorge Javier Vázquez, presentador de 'Sálvame' | Telecinco
Televisió

Jorge Javier Vázquez, acomiadat? La nova cúpula de Telecinco planeja grans canvis

Barcelona.
Jorge Javier Vázquez, presentador de 'Sálvame'
Foto: Jorge Javier Vázquez, presentador de 'Sálvame' | Telecinco

Iniciat el 2023, Paolo Vasile deixa pas als seus substituts al capdavant de Telecinco. Des d'aquest dilluns Borja Prado, Alessandro Salem i Massimo Musolino han agafat el relleu a Mediaset. Amb el poder absolut a Telecinco, ara podrien aprovar alguns canvis importants a la graella, que afectarien dues de les seves cares més reconeixibles: Jorge Javier Vázquez i Pedro Piqueras.

Què sabem? Segons informacions publicades a El Confidencial, Prado i Salem tenen en ment renovar les cares més mediàtiques de la cadena. Assenyalen directament Jorge Javier Vázquez, presentador d'alguns dels formats estrella de Telecinco, com Sálvame, Supervivientes o Gran Hermano.

  • Vasile va renovar-lo el passat mes de setembre, però els nous gestors podrien estar fent números per calcular quant costa desempallegar-se'n.
  • Més enllà de temes d'audiència, diu el mateix digital que el "posicionament polític" del presentador "en mig dels programes" tampoc no és "del seu gust".

A més, un altre dels moviments que planegen podria ser la jubilació de Pedro Piqueras, el presentador d'Informativos Telecinco. El noticiari de l'emissora ha perdut audiència, i ara que ha fet 67 anys el periodista podria retirar-se.

Altres canvis. Si fins ara els informatius els editava Juan Pedro Valentín, aquesta feina la fan ara els presentadors per decisió de Prado. Per la seva banda, Valentín ara està centrat en Nius, el projecte digital que forma part del mateix grup Mediaset. Per cobrir la plaça que deixa a la televisió, el nou president s'estaria plantejant diversos noms. Entre ells el d'Antonio Caño, exdirector del diari El País entre els anys 2012 i 2018.

Per últim: Encara no hi ha cap decisió presa pel que fa el futur de Jorge Javier i Piqueras, o sobre la contractació de Caño, però la nova direcció de Telecinco ja ha assumit que els canvis a la cadena han de ser profunds per recuperar les audiències perdudes. Compten amb 100 milions d'euros que han de servir per renovar plantilla, programes i estudis. Si no són ells, seran uns altres els que aniran fora. Mediaset necessita cares noves.