La Jungla
Marc Ribas riu a 'Joc de cartes'
Foto: Marc Ribas riu a 'Joc de cartes' | TV3
Televisió

Quatre periodistes gastronòmics fan honor a l'ofici dels cambrers a 'Joc de cartes'

Barcelona.
Marc Ribas riu a 'Joc de cartes'
Foto: Marc Ribas riu a 'Joc de cartes' | TV3

La nova entrega de Joc de cartes ha buscat el restaurant més recomanat de l’àrea de Barcelona. A diferència del que és habitual, el programa ha comptat amb un ingredient estrella: quatre prestigiosos periodistes gastronòmics catalans han avalat els restaurants participants de la nit.

Context: L’objectiu del programa ha estat trobar el millor restaurant recomanat de l’àrea de Barcelona. Per això, quatre periodistes gastronòmics han representat un local de la seva elecció. Aquests han estat els quatre restaurants:

  • La Gormanda ha estat el restaurant de l’Eixample que ha recomanat Carme Gasull. La periodista ha destacat el projecte de la xef Carlota Claver, considerant que falten referents femenins al món de la cuina.
  • Al mateix Eixample, Sandra Blasco ha avalat el Tragaldabas, que ha destacat la cuina honesta de Pablo Romero. Un restaurant del qual la periodista s’ha declarat fan.
  • El restaurant Catalina de Gavà ha estat la proposta de la periodista Lourdes López. L’amiga del propietari, Òscar Manresa, l’ha triat perquè té molt clar que podien guanyar.
  • Per acabar la ruta, el periodista Josep Sucarrats ha defensat el Tr@mendu, un restaurant del barri de Sants que manté l’essència d’un local de barri, que porten Jordi Marzo i la seva mare des de fa anys.

Al detall: Els periodistes s’han encarregat de valorar les propostes gastronòmiques dels quatre restaurants de la nit. De fet, tres d’ells han volgut participar fent de cambrers dels restaurants que avalaven o, almenys, ajudant en el servei.

  • En la visita al Catalina, la periodista Lourdes López ha volgut servir el vi als comensals. Marc Ribas ha assenyalat la dificultat de l’ofici dels cambrers, i la Lourdes ha explicat que la seva família també té restaurants.
  • Carme Gasull ha aprofitat el moment per fer honor, com a filla de cambrer, a l’ofici dels cambrers amb un missatge molt necessari: “Són temps de poca empatia i de molta pressa, i l’ofici de cambrer ha estat molt poc valorat des de sempre. Potser cal donar valor a la sala, que és tant o més important que la cuina”.

En profunditat: El programa també ha viscut un moment emocionant al final del programa, a la confrontació, entre en Josep Sucarrats i la Carme Gasull.

  • Sucarrats ha volgut fer honor al pare de la Carme, puntuant amb bona nota el servei de La Gormanda: “Pel Joan Gasull i tots els cambrers com ell, que va ser cambrer tants anys i amb tanta professionalitat”.
  • Els companys, i amics, s’han fet un petó davant l’emoció de tota la taula.

Per últim: La Gormanda ha guanyat la nit de Joc de cartes, de la mà de la crítica Carme Gasull, convertint-se en el restaurant més recomanat de l’àrea de Barcelona.

  • A més, s’ha emportat el plat estrella de la nit: la coca de garrinet, de la xef Carlota Claver, per actualitzar una recepta de la cuina catalana.