La Jungla
Helena Garcia Melero, aquest dimecres a 'Tot es mou'
Foto: Helena Garcia Melero, aquest dimecres a 'Tot es mou' | TV3
Televisió

Helena Garcia Melero, deu anys del vídeo viral de les croquetes: la mare torna a trucar a TV3

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Helena Garcia Melero, aquest dimecres a 'Tot es mou'
Foto: Helena Garcia Melero, aquest dimecres a 'Tot es mou' | TV3

És un dels moments més icònics de la televisió a Catalunya: la trucada de la mare d'Helena Garcia Melero a Els matins de TV3 per saber com congelar unes croquetes, que va deixar la presentadora literalment amb la boca oberta. Aquest dimecres fa deu anys d'aquella seqüència.

Què sabem? Per recordar l'efemèride, l'equip de Tot es mou ha preparat una altra trucada amb la Rosa Maria de Barcelona, una dècada després de la primera. Aquesta vegada, amb pregunta adreçada a la xef de capçalera del programa, Maria Nicolau. "No pot ser", repetia Melero, sorpresa un cop més amb la veu inconfusible de la seva pròpia mare. "Me n'he anat al jardí i heu aprofitat per trucar-la". Aquí el moment que s'ha viscut aquesta tarda a TV3:

En detall: La Rosa Maria ha insistit en el seu dubte sobre com cal congelar les croquetes, que fa deu anys va quedar sense resposta. "Fa molt temps que jo vaig fer una pregunta a la televisió", començava abans que la presentadora fiqués cullerada: "És un tema que no s'ha resolt". Fins aquest dimecres, deu anys més tard.

La resposta: La cuinera Maria Nicolau ha explicat que fa les croquetes amb farina, ou deixatat i pa ratllat. Per congelar-les, la seva recomanació és posar més pa ratllat entre elles "perquè no toquin ni s'enganxin", i protegir-les de l'aire del congelador "ben tancades".

Per acabar: Maria Nicolau ha explicat també el procés que cal fer després, en el moment cuinar-les per ser menjades: "Traiem les que vulguem fregir, no cal agafar-les totes. I les fregim de mica en mica, perquè l'oli no rebaixi de seguida de temperatura i les croquetes no explotin ni es desfacin". Deu anys més tard, dubte resolt. Els Garcia Melero ja poden tornar a menjar croquetes tranquils.

Categoria: La Jungla