La Jungla
Rocío Carrasco a l'especial 8M de 'Días de Tele'
Foto: Rocío Carrasco a l'especial 8M de 'Días de Tele' | RTVE
Televisió

Rocío Carrasco anuncia novetats del cas amb Antonio David: "Estem estudiant la reobertura"

Barcelona.
Temps de lectura: 3 minuts
Rocío Carrasco a l'especial 8M de 'Días de Tele'
Foto: Rocío Carrasco a l'especial 8M de 'Días de Tele' | RTVE

Rocío Carrasco ha fet el salt de Telecinco a La 1 per ser entrevistada per Julia Otero a l’especial 8M de Días de Tele. La filla de Rocío Jurado ha compartit les seves vivències, juntament amb altres dones referents, i ha anunciat que “estan estudiant la reobertura” del cas amb Antonio David Flores.

Context: La denuncia per maltractament de Rocío Carrasco a Antonio David Flores va ser sobreseguda provisionalment l’any 2018. Tot i això, l’obtenció de noves proves i testimonis, conseqüència de l’emissió de la docusèrie, podrien fer que es tornés a obrir el cas per jutjar Antonio David.

  • Segons fonts jurídiques, una causa per maltractament no s’extingeix fins passats cinc anys. Com l’últim arxiu va ser l’any 2018, la data límit per reobrir el cas seria aquest mateix any.

D’on venim: Abans de l’emissió del programa de RTVE, la cadena va rebre un burofax dels advocats d’Antonio David per evitar que s’emetés qualsevol mena d’imputació de delicte fals contra ell. En conseqüència, advertien prendre les mesures corresponents.

Al detall: Tot i l’advertència, el programa ha tractat el cas. Rocío Carrasco ha explicat com va viure fer el pas de fer una docusèrie després de l’infern que va viure.

  • L’entrevistada ha explicat que prèviament a prendre una decisió, va consultar-ho amb la seva psiquiatra: “Em va dir que li semblava meravellós que fes el documental. L’únic que em va dir és que anés sense expectatives”.
  • Rocío també ha confessat que a certes parts de la història explicada a la docusèrie va haver d’autocensurar-se. A més, ha explicat que va demanar a altres dones a les quals la família les va advertir que tinguessin compte, que pensessin les raons de l’advertència.
  • Davant la pregunta directa d’Otero, Carrasco ha confirmat que va rebre una trucada de Pedro Sánchez quan es va estrenar la docusèrie, en un moment on molts polítics es van posicionar i les trucades al 016 van créixer un 61% en conseqüència de la sèrie documental.

En profunditat: En finalitzar l’entrevista, Julia Otero es va interessar també pel cas a escala judicial.

  • Rocío Carrasco ha aclarit que, de moment, “no s’ha reobert res”.
  • Tot i això, abans d’acomiadar-se i agrair l’espai per poder parlar, Rocío ha anunciat que “estan estudiant la reobertura del cas” que té sobresegut amb el pare dels seus fills.