La Jungla
Roger Escapa, presentador de 'El suplement'
Foto: Roger Escapa, presentador de 'El suplement' | Catalunya Ràdio
Televisió

Roger Escapa respon a Risto per la polèmica amb Escanes i l'edat: "Això no és periodisme"

Barcelona.
Temps de lectura: 4 minuts
Roger Escapa, presentador de 'El suplement'
Foto: Roger Escapa, presentador de 'El suplement' | Catalunya Ràdio

El xoc entre Roger Escapa i Risto Mejide a El suplement de Catalunya Ràdio encara porta cua. Dues setmanes després de l'entrevista viral, i les preguntes sobre la diferència d'edat amb Laura Escanes, el publicista li ha dedicat un especial a Viajando con Chester. Aquest dijous, el locutor ha respost amb contundència a TV3.

Què sabem? Des de Tot es mou, Roger Escapa ha assenyalat l'evidència: que la pregunta li va ofendre. "A partir d'aquí, s'ha construït un programa a mida com el Chester. Hi havia molts convidats que no feien més que donar-li la raó", ha explicat sobre el programa d'aquesta setmana, al voltant de l'edatisme, amb Pilar Rahola, Melani Olivares, Javier Rigau i Pelayo Díaz.

Què diu Roger Escapa?

  • "El periodisme consisteix a fer preguntes incòmodes. Era una entrevista de promoció d'un llibre que Risto ha escrit sobre Bach, que en el fons parla d'ell".
  • "Justifica les relacions que ha tingut i el mateix patró que ha repetit cada vegada".
  • "La pregunta que jo faig és molt òbvia. Ell gira la truita i no respon".
  • "A mi ningú no em va convidar al Chester. No sé si hi hagués anat, però crec que hauria estat bé que hagués posat una altra veu".
  • "Tenia gent que l'únic que feia era dir-li que tenia raó, i això no és periodisme".
  • "Si aquesta pregunta no s'hagués fet des de TV3 o Catalunya Ràdio, la reacció hauria estat la mateixa? Hi va haver companys d'altres cadenes que van fer preguntes similars i no va passar res. Però ell va decidir fer viral la nostra".
  • "Hi ha un moment de l'entrevista que diu que a TV3 només hi treballen independentistes. No sé si ho ha volgut instrumentalitzar una mica".

A més, ha recordat que després que es viralitzés l'entrevista a El suplement Laura Escanes va fer un tuit sobre el tema. Deia que no havia entès la frase "l'amor no té edat". Fins ara. "Raó de més. No anàvem desencaminats a l'hora de fer aquesta pregunta", diu Escapa. Això escrivia la influencer fa pocs dies:

D'on venim? El 25 de març, Roger Escapa reflexionava amb Risto Mejide sobre la seva "situació de privilegi", com a home blanc, heterosexual i amb la vida econòmicament solucionada. "Creus que estàs en igualtat de condicions que una persona 20 anys més jove, a l'hora d'enamorar-te?", el va interrogar. Una pregunta que va provocar l'enuig del convidat. "Estàs assumint que una persona 20 anys més jove no pot enamorar-se? Això és masclisme. O pitjor, edatisme", va esclatar a la ràdio.

Un altre apunt: En les últimes hores s'ha afegit a la polèmica la instagramer Sindy Takanashi, amiga íntima d'Escanes, que ha definit com un "abús de poder" les relacions amb tanta diferència d'edat. També ha assegurat que Risto Mejide ha tingut més parelles molt més joves que ell, i ha generat la resposta indignada del presentador per "desvelar intimitats".

Per acabar: Risto Mejide, de 48 anys, ha refet la seva vida sentimental després de la ruptura amb Laura Escanes, de 27 anys, el passat mes de setembre. Ara surt amb la Natalia Almarcha, una jove valenciana (de la mateixa edat que la seva ex) que ha conegut a través d'Instagram.

Categoria: La Jungla