La Jungla
Agnès Marquès, presentadora de 'Planta baixa', aquest dimarts
Foto: Agnès Marquès, presentadora de 'Planta baixa', aquest dimarts | TV3
Televisió

Enrenou amb 'Planta baixa' per mostrar una esvàstica sobre l'escut del Barça

Barcelona.
Temps de lectura: 4 minuts
Agnès Marquès, presentadora de 'Planta baixa', aquest dimarts
Foto: Agnès Marquès, presentadora de 'Planta baixa', aquest dimarts | TV3

Planta baixa de TV3 torna a ser al punt de mira dels crítics, després que en l'emissió d'aquest dimarts mostrés en pantalla un escut del Barça amb una esvàstica en el lloc de la Creu de Sant Jordi.

Què sabem? El col·laborador Xavi Cazorla va ser l'encarregat de dur la imatge de la polèmica al programa, en una secció que volia respondre amb humor al vídeo del Reial Madrid que relaciona el FC Barcelona i el franquisme.

  • Es tracta d'un muntatge de Twitter, que el programa va mostrar en directe de forma conjunta amb altres tuits irònics, com a reacció a les afirmacions del club madridista.

Què va dir Xavi Cazorla? En referència a l'escut del Barça i la modificació de l'espai superior esquerre, per acontentar el franquisme, el col·laborador es preguntava: "Què passaria si mirem la Creu de Sant Jordi des d'una altra perspectiva? Es podria convertir en un altre símbol més del règim". Tot seguit, apareixia a la televisió la imatge del símbol nazi sobre l'insígnia blaugrana.

Reacció: Hores després del programa de dimarts, les imatges de Planta baixa i l'esvàstica a l'escut del Barça s'han viralitzat a Twitter. A la xarxa social de l'ocellet es compten per centenars les crítiques i els atacs al programa d'Agnès Marquès i TV3. Malgrat les diferències, moltes de les piulades comparen la situació amb la que va viure Zona Franca amb el gag de Manel Vidal sobre el PSC.

Xavi Cazorla respon. Davant l'allau de missatges, Xavi Cazorla ha donat les explicacions que ha considerat oportunes al seu perfil personal. Sorprès per l'abast de la polèmica, ha apuntat que la seva secció era una crítica al Reial Madrid, i que buscava "fer entendre i demostrar com d'absurds són els arguments del vídeo" que han publicat els de Florentino Pérez.

Per acabar: La polèmica també ha generat la resposta de Manel Vidal, que ha demanat que no se l'esmenti cada vegada "que passi alguna cosa" amb una esvàstica, el PSC i TV3. "Teniu un cor que no us cap al pit, però em foteu el cap com un bombo", ha sentenciat.