La Jungla
Graham Norton, en una imatge d'arxiu
Foto: Graham Norton, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Eurovisió

Qui és Graham Norton, el presentador d'Eurovisió que odien els 'eurofans' espanyols?

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Graham Norton, en una imatge d'arxiu
Foto: Graham Norton, en una imatge d'arxiu | Europa Press

El seu nom és Graham Norton i aquest dissabte és un dels homes més buscats. El motiu, que és el flamant presentador d'Eurovisió 2023. Molt popular al Regne Unit, és un dels quatre escollits per la BBC per conduir el festival, tot i que amb polèmica: mentre les seves companyes han estat al peu del canó, també a les semifinals, ell posa la cara només a la final.

Què en sabem? Graham Norton és un habitual de la televisió britànica per programes d'èxit com el que presenta des de 2007, el late night show que duu el seu nom: The Graham Norton Show. Un format que l'ha convertit en un dels presentadors més famosos del país. A més d'ell, també presenten la cantant Alesha Dixon, l'actriu Hannah Waddingham i l'artista ucraïnesa Julia Sanina.

En detall: Norton és també un habitual d'Eurovisió pels britànics. Fa prop de 15 anys que comenta cada festival, des del 2009. Amb una altra polèmica inclosa relacionada amb una representant espanyola.

Què va passar? L'any 2012, Graham Norton va provocar la ira dels eurofans espanyols per la seva crítica duríssima a Pastora Soler i el seu Quédate conmigo. Va riure de la crisi econòmica a Espanya, i va dir que la cantant vestia "amb les estovalles de la mare" per "les limitacions pressupostàries" del país. Va arribar a dir que semblava emocionada perquè tindria "un compte a Bankia" i es va burlar dels "crits" que feia sobre l'escenari, en comptes de cantar. Des d'aleshores, els eurofans espanyols no el poden ni veure.