La Jungla
Blanca Paloma a la final d'Eurovisió 2023
Foto: Blanca Paloma a la final d'Eurovisió 2023 | EFE
Eurovisió

Eurodrama amb Blanca Paloma: el vot popular ensorra Espanya a Eurovisió

Barcelona.
Actualitzat: Diumenge, 14 de maig de 2023. 01:31
Temps de lectura: 1 minut
Blanca Paloma a la final d'Eurovisió 2023
Foto: Blanca Paloma a la final d'Eurovisió 2023 | EFE

No ha pogut ser. Malgrat que el jurat l'ha mantingut a la meitat superior de la taula de la classificació, Blanca Paloma ha rebut una puntuació irrisòria al vot popular. Finalment, la representant d'Espanya ha quedat en 17a posició, molt per sota de les aspiracions dels eurofans espanyols.

Què en sabem? Els vots del jurat de 21 dels 37 països amb dret a pronunciar-se ha entregat un total de 95 punts a Blanca Paloma, gràcies als quals la cantant d'Elx s'ha enfilat fins a la novena posició. Un top 10 que ha estat un miratge per a la delegació espanyola. El vot popular li ha donat únicament cinc punts, la puntuació més baixa, i Eaea ha caigut en picat, vuit posicions per sota, fins a la 17 d'un total de 26.

En detall: En les últimes setmanes, la proposta espanyola s'havia colat a les cases d'apostes amb aparents opcions de lluitar per una posició digna. Però la previsió que pogués quedar cinquena o sisena s'ha desfet com un terròs de sucre quan Blanca Paloma ha pujat a l'escenari. Finalment sembla que tenien raó aquells que deien que l'aposta pel flamenc no s'entenia a Europa.

A més, Suècia és el país guanyador d'Eurovisió 2023. Loreen s'ha imposat a la resta de representants amb 583 punts. Darrere de la representant sueca, el top 5 d'Eurovisió el completen Finlàndia (526), Israel (362), Itàlia (350) i Noruega (268).

Categoria: La Jungla