La Jungla
La cantant Beth, a 'Zona Franca'
Foto: La cantant Beth, a 'Zona Franca' | TV3
Televisió

Beth i el moment més compromès amb els 'paparazzi': "Me'n vaig assabentar per l'Albert Om"

Barcelona.
Temps de lectura: 3 minuts
La cantant Beth, a 'Zona Franca'
Foto: La cantant Beth, a 'Zona Franca' | TV3

Beth Rodergas tanca el cercle. Vint anys després de la seva participació a Eurovisió, la cantant de Súria ha fet les paus amb la seva cançó més famosa i n'ha estrenat un documental: Dime. Historia de una canción, publicat a RTVE Play. Una obra que recorda també el seu ascens meteòric a la fama quan va sortir d'OT 2, i del qual ha parlat aquest dimecres a Zona Franca de TV3.

Què en sabem? Quan va sortir de l'acadèmia d'OT 2, amb només 20 anys, els paparazzi la perseguien i li feien fotos quan no volia i en llocs on tampoc no volia. Li va passar aquell mateix estiu a la platja, quan un reporter la va enxampar sense la part de dalt del bikini i li va fer diverses fotos. Les imatges van ser portada de la revista Interviú, que va titular el reportatge Beth, el topless de Operación Triunfo.

Què diu la Beth?

  • "Me'n vaig assabentar per l'Albert Om. Em va trucar per dir-me, "què fort". Li vaig preguntar què era el que era fort, i em va dir que sortia a la portada d'Interviú".
  • "Ningú m'havia avisat de res, jo era a Menorca i de cop vaig sortir allà".
  • "Em van aconsellar que no posés ni denúncia, no vaig fer res".
  • "Aquesta part de la fama no la vaig portar bé. La resta, viure de la música, fer concerts i viatjar, això sí que era molt guai".

A més, la Beth ha recordat a TV3 el que ja ha explicat diverses vegades en entrevistes anteriors, i que ara repeteix també al seu nou documental, que no volia anar a Eurovisió. O almenys, que no hi volia participar amb el tema que li havien donat.

  • "Érem tres (Manu Carrasco, Ainhoa Cantalapiedra i ella), i cap dels tres hi volíem anar".
  • "Si a mi m'arriben a adjudicar una cançó que em flipa, segurament m'hauria vingut més de gust, però una cosa anava lligada a l'altra".
  • "Era el fet de la imposició d'una cançó que era zero el meu estil. Jo pensava que la gent em recordaria per això i que marcaria la meva carrera per sempre".
  • "És clar que l'ha marcat, però no m'ha privat de fer altres coses. Res és tan transcendental".

Per tot això, Beth no havia tornat a cantar Dime en les últimes dues dècades. "Si la posaven en algun lloc, m'emprenyava i marxava. Estava vetada aquesta cançó al meu entorn", ha apuntat per sorpresa de Danae Boronat. Vint anys més tard, li ha dedicat tot un reportatge per reconciliar-se'n.