La Jungla
Lluís Llongueras, en una imatge d'arxiu
Foto: Lluís Llongueras, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Famosos

Mor Lluís Llongueras, el millor perruquer català, als 87 anys

Barcelona.
Actualitzat: Dimarts, 30 de maig de 2023. 08:57
Temps de lectura: 2 minuts
Lluís Llongueras, en una imatge d'arxiu
Foto: Lluís Llongueras, en una imatge d'arxiu | Europa Press

Lluís Llongueras ha mort durant el matí d'aquest dilluns, dia 29 de maig, a conseqüència d'un càncer a la gola. El perruquer català més famós tenia 87 anys.

Què en sabem? Llongueras ha mort a Barcelona, després d'anys de lluita contra el càncer. L'estilista ja havia superat un tumor de glotis fa només tres anys, que l'havia obligat a alimentar-se a través d'una sonda, però un altre càncer —també a la gola— ha acabat amb la seva vida.

D'on venim? Nascut a Esparreguera el 1936, Llongueras va obrir la seva primera perruqueria a Barcelona quan tenia només 22 anys. Allà va començar a experimentar per dur la innovació i la creativitat als pentinats, com si fossin un altre complement de moda. Les seves idees van ser tot un èxit, fins al punt que en pocs anys es va fer un nom entre actrius i personalitats de la classe alta. A començaments dels 70, Llongueras va fer un altre gran salt professional quan va inaugurar la primera perruqueria unisex d'Espanya, tota una revolució per a la societat espanyola de l'època.

En detall: A l'obertura d'aquest nou centre van seguir les noves franquícies d'acadèmies i establiments a tot el món. Fins a 50 salons a Espanya i 120 arreu del planeta, on va exportar el Mètode Llongueras que tantíssima fama li va atorgar.

Gran polèmica: Els últims anys de Llongueras també han estat marcats per l'enfrontament a la seva pròpia família. La disputa va esclatar el 2010, quan ell va decidir marxar amb la seva amant d'aleshores i esposa actual, Jocelyne Novella. Com a resposta, la seva exdona, Lolita Poveda, i els seus dos fills grans, Esther i Adam, van fer-lo fora de la seva pròpia empresa. Dos anys més tard van signar la pau i van indemnitzar-lo, però mai no van recuperar la relació familiar.

Per acabar: La trajectòria de Llongueras va anar molt més enllà de la perruqueria, ocupant altres modalitats artístiques com la fotografia, la pintura o l'escultura. Entre d'altres, està al darrere de creacions tan icòniques com la immensa perruca rossa de Mae West al Museu Dalí de Figueres. Una vessant creativa que, unida al seu gran èxit professional, també li va generar premis importants, com la Creu de Sant Jordi o la Medalla al treball President Macià.

Categoria: La Jungla
Etiquetes: Famosos Obituari