La Jungla
Els reis Felip i Letícia, amb Pedro Sánchez en una imatge d'arxiu
Foto: Els reis Felip i Letícia, amb Pedro Sánchez en una imatge d'arxiu | EFE
Casa Reial

Què votarien Felip i Letícia el 23-J? Pilar Eyre respon a TV3

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Els reis Felip i Letícia, amb Pedro Sánchez en una imatge d'arxiu
Foto: Els reis Felip i Letícia, amb Pedro Sánchez en una imatge d'arxiu | EFE

Després de l'anunci de l'avançament de les generals pel 23-J, ja s'han dissolt les Corts i falta poc més d'un mes per l'inici d'una nova campanya electoral. Malgrat que legalment podrien fer-ho, els reis d'Espanya no voten. Però, quina papereta triarien en cas que sí? Pilar Eyre n'ha parlat aquest dimecres a TV3.

Què en sabem? A la seva secció dels dimecres a Tot es mou, Pilar Eyre ha reflexionat amb Helena Garcia Melero sobre la ideologia política dels reis Felip i Letícia. Ell és de dretes i ella, d'esquerres. Així de clara ha estat la cronista reial, que ha recordat també que anys enrere s'havia vinculat la monarca amb els cercles de Podem:

Què diu Pilar Eyre?

  • "Els enemics de Letícia deien que tenia una relació fantàstica amb Pablo Iglesias, que els havia enviat un telegrama quan havien nascut els fills, que ella volia coneixe'l personalment i que era molt propera a Podem".
  • "El dia de les vagues feministes, ella sempre se suma. No ho diu explícitament, però aquell dia mai té cap acte. Dona suport al moviment LGTBI, no va als toros...".

A més, Eyre ha recordat que Letícia i Pedro Sánchez tenen una relació especial. Tots dos havien estudiat a la mateixa escola, tot i que no van coincidir, i que això els havia unit. Una relació que s'ha refredat últimament. "Durant una època, els dos matrimonis eren molt amics. Anaven a dinar els uns a casa dels altres. Això es va tòrcer perquè Letícia va considerar que Begoña Gómez tenia massa protagonisme", apunta la periodista. "Diuen que fins i tot en algun acte on havia d'anar la reina, a última hora van suspendre la seva participació i hi va anar Begoña. Però jo no sé si això és cert".

Un altre apunt: El Palau de la Zarzuela, residència de la família reial espanyola, es troba al barri madrileny del Pardo, on haurien d'anar a votar Felip i Letícia en cas de voler-ho fer. A les autonòmiques del 28-M, el PP ha arrasat al seu barri, amb un 59% dels vots. A més distància, PSOE i Vox amb un 15,7% i un 11,5% respectivament. Per cert, si hagués volgut fer-ho, Elionor també hauria pogut votar a les properes eleccions generals si no s'haguessin avançat, ja que farà 18 anys el mes d'octubre.

Categoria: La Jungla