La Jungla
Carlos Cuevas i Clara Lago, al rodatge de 'Cites Barcelona'
Foto: Carlos Cuevas i Clara Lago, al rodatge de 'Cites Barcelona' | TV3
Televisió

Polèmica amb TV3 pel català: pluja de crítiques després del tràiler de 'Cites Barcelona'

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Carlos Cuevas i Clara Lago, al rodatge de 'Cites Barcelona'
Foto: Carlos Cuevas i Clara Lago, al rodatge de 'Cites Barcelona' | TV3

Cites torna a TV3 el 12 de juny. La televisió pública recupera una de les seves sèries de més èxit, sis anys després i sota el títol de Cites Barcelona. Amb polèmica: els rodatges han estat meitat i meitat en català i castellà, i després se n'ha fet el doblatge per emetre-la íntegrament en català. A les xarxes socials, les crítiques es compten per centenars.

Què en sabem? Aquest dimecres, la Corporació Catalana de Mitjans Audioviosuals publicava a Twitter el tràiler de la sèrie. Barcelona compta amb actors catalans de primer nivell, com Carlos Cuevas, Aina Clotet, David Verdaguer, Eva Santolaria o Ivan Massagué. Però sentir-los a tots doblats en català, perquè a la versió original interpreten el seu paper en castellà, sona estrany. Almenys així ho perceben la gran quantitat de persones que s'han llançat a les xarxes socials a criticar la decisió.

En detall: TV3 aclareix a més d'aquesta forma que la sèrie sí que es podrà veure íntegrament en català (malgrat que s'hagi doblat parcialment), després de la polèmica de fa poques setmanes quan l'ens públic en va anunciar l'estrena, i que ja se sabia que havia estat rodada en tots dos idiomes.

A més, Cites Barcelona s'estrena a TV3 amb l'emissió de dos dels sis primers capítols. L'endemà estarà disponible íntegrament a Amazon Prime Video, que l'ha coproduït. Més enllà de l'elenc d'actors ja esmentats, entre el repartiment hi ha altres cares tan populars de l'audiovisual espanyol com Miguel Ángel Muñoz, Belén Cuesta, Alejo Sauras o Carmen Machi.

De què anirà? Com les dues temporades anteriors, Cites Barcelona farà un retrat dels personatges que es troben per primer cop després de coneixe's per internet. Primeres cites entre desconeguts i històries que s'entrellacen i que expliquen la diversitat i complexitat de les parelles a l'actualitat.

Per últim: Cites va acabar el 2016 amb una audiència mitjana del 11,6% i 342.000 espectadors. Més de tres milions de persones la van veure en algun moment. Tot i que el gran èxit del format s'ha demostrat també més tard al web: en el temps que porta penjada al portal digital de TV3, la sèrie acumula més de 5,5 milions de reproduccions.

Categoria: La Jungla