La Jungla
Xavier Graset, amb Agnès Marquès aquest dimarts a 'Planta baixa'
Foto: Xavier Graset, amb Agnès Marquès aquest dimarts a 'Planta baixa' | TV3
Televisió

Xavier Graset es pronuncia a TV3 sobre la tensa entrevista a Juana Dolores: "No ho vaig entendre"

Barcelona.
Temps de lectura: 3 minuts
Xavier Graset, amb Agnès Marquès aquest dimarts a 'Planta baixa'
Foto: Xavier Graset, amb Agnès Marquès aquest dimarts a 'Planta baixa' | TV3

Xavier Graset és l'home del dia a TV3, després de l'entrevista sonada d'aquest dilluns a la nit a Juana Dolores. L'artista visitava el Més 324 l'endemà de les eleccions, molt emprenyada i carregant contra la direcció i els treballadors de la televisió pública. El presentador diu que no imaginava que la conversa acabaria així.

Què en sabem? Graset s'ha pronunciat sobre la polèmica, aquest dimarts a la tarda, al programa Planta baixa, que li tenia preparada una sorpresa: una corbata amb dibuixos de meteorits. Una picada d'ullet al comentari sarcàstic del presentador al final del programa amb Juana Dolores, sobre les corbates que li amaguen la panxa; després de les paraules de l'autora demanant "un meteorit al damunt de Trias" perquè "deixi de dir parides".

Què diu? El presentador ha negat "tensió o incomoditat" durant l'entrevista, tot i que sí que ha confessat a Agnès Marquès que hi va haver "certs moments de bloqueig per allò que no t'esperes". Intenta excusar Juana Dolores amb l'argument que "ella és una artista", i diu que en cap cas no intuïa res del que va passar.

  • "Ja sé qui és i com actua, però no m'ho esperava".
  • "No ho vaig acabar d'entendre, ella estava enfadada perquè es pensava que li havíem canviat de dia per no-sé-què".
  • "De vegades passen coses i has d'adaptar el programa".
  • "Intentem que hi hagi gent de totes les sensibilitats polítiques, també les de Juana Dolores".

D'on venim? L'endemà de les eleccions del 28-M, Juana Dolores havia de ser al programa per presentar el seu I si una nació desfilant per una catifa vermella. Una entrevista que ha aprofitat per carregar contra els resultats de les urnes i la cobertura —esbiaixada, segons l'escriptora— que n'ha fet TV3. Ha titllat de "puto vell" Xavier Trias, ha dit que l'emissora té "una cúpula de vells" i ha assenyalat la "ineptitud dels periodistes" que hi treballen.

En detall: Més enllà del resultat electoral, Juana Dolores estava visiblement molesta perquè l'entrevista havia de ser un altre dia però TV3 l'havia reagendat: "Us ha tocat perquè em vau canviar la data i he vingut aquí a cagar-me en tot".

Un altre apunt: Aquesta no és la primera vegada que un convidat de TV3 mostra públicament el seu enuig per canvis d'agenda relacionats amb una entrevista. Ja ho va fer el cantant Arnau Tordera, el passat mes de novembre, quan va esclatar sense filtres contra Planta baixa per un fet similar. Potser Agnès Marquès pensava precisament en això quan ha defensat que els programes s'han d'adaptar a l'actualitat i sovint cal fer ajustos.

Categoria: La Jungla