La Jungla
Abraham Orriols, reporter de TV3
Foto: Abraham Orriols, reporter de TV3 | TV3
Televisió

Abraham Orriols de TV3, sobre la seva malaltia minoritària: "Té seqüeles irreversibles"

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Abraham Orriols, reporter de TV3
Foto: Abraham Orriols, reporter de TV3 | TV3

Abraham Orriols va explicar públicament, a principis de maig, que pateix neuritis òptica, una malaltia minoritària que encara no té cura i que provoca pèrdua de la visió. Un mes més tard, el popular reporter del Telenotícies de TV3 n'ha parlat al programa Planta baixa i ha donat nous detalls de com conviu amb aquesta situació.

Què en sabem? Aquest dilluns a la tarda, Orriols ha tornat a parlar de la malaltia neurològica que li provoca una inflamació del nervi òptic. Va ser diagnosticat quan tenia 19 anys, i en el seu cas la ceguesa temporal només li afecta l'ull esquerre. Set anys després, el popular periodista de TV3 no és capaç de comptar quants brots ha tingut —"sis o set", diu— i cada vegada es ressent més dels seus efectes.

Què diu?

  • "Els símptomes duren molt poc. Durant dos o tres dies es nota una sorreta, i després foscor".
  • "En 48 hores no hi veus. Dura bastant. Les inflamacions venen molt ràpid, i perquè marxin costa molt".
  • "A mesura que tens més brots, trigues més a desinflamar i hi ha una part de seqüeles irreversibles".
  • "El nervi òptic es va atrofiant, i la recuperació no només és més lenta sinó que cada vegada és inferior".

En detall: Tal com ha explicat ell mateix al programa d'Agnès Marquès, la malaltia se li va manifestar inicialment amb una mielitis a l'esquena que li va fer perdre la sensibilitat i la mobilitat de les cames. "Un dia em volia aixecar del llit i vaig caure a terra. Em van dur en ambulància a l'Hospital Clínic, no sabia si tornaria a caminar", ha recordat. Era l'any 2016. Quan va arribar el diagnòstic, va iniciar un tractament que ha acabat amb els brots a l'esquena, però les neuritis als ulls han continuat.

A més, Orriols ha assenyalat que va decidir fer pública la seva malaltia per trencar el tabú. Fins ara, quan estava de baixa per la neuritis, deia que tenia uns dies de festa a la feina. "Et fa vergonya estar malalt. Som molt de posar etiquetes, i no vull que això em defineixi", diu a TV3. Però ja no volia amagar-ho més: "Ho vaig explicar quan vaig adonar-me que la malaltia m'acompanyarà per sempre. En el millor dels casos, deixaré de tenir brots, però hi haurà seqüeles irreversibles. Com que les conseqüències les notaré per sempre, més val normalitzar-ho".

Categoria: La Jungla