La Jungla
Jaume, solter a 'First Dates'
Foto: Jaume, solter a 'First Dates' | Cuatro
Televisió

El solter de 'First Dates' de la polèmica amb el català trenca el silenci a TV3: "Ho han manipulat"

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Jaume, solter a 'First Dates'
Foto: Jaume, solter a 'First Dates' | Cuatro

Polèmica lingüística en les últimes hores a First Dates, després que un solter de Mallorca hagi rebutjat la seva parella perquè, entre d'altres motius, no parlava català. Una anècdota que ha generat una allau de comentaris catalanòfobs a les xarxes socials, i a la qual ha respost ell mateix aquest dijous des de Tot es mou de TV3.

Què en sabem? Al centre de la polèmica hi ha en Jaume, un mallorquí de 35 anys que viu a la Seu d'Urgell i està a punt de marxar a l'Alta Cerdanya, a la Catalunya Nord. La seva cita era la Yolanda, una dona castellanoparlant d'Alacant separada i amb tres fills, que s'acaba de comprar una casa fa tot just un any. Per tot això, ell creia que "no tenia sentit" intentar res amb ella. Però més enllà d'aquests impediments, un dels arguments que va esgrimir per dir-li que no era precisament que no parlava català.

Què diu en Jaume? Després de la polèmica generada a les xarxes socials, que ha saltat a la premsa, en Jaume de Mallorca s'ha pronunciat a TV3 en aquests termes:

  • "Ho han manipulat totalment. Jo havia dit que en la meva relació anterior ho havia deixat tot, i que no estava disposat a tornar-ho a fer".
  • "Per un senyor de Conca, "la rebutja perquè no parla català" ven molt més quan llegeix el diari".
  • "La decisió va ser per tot, també el català. No em sap greu dir-ho, he crescut en un entorn així i vull que segueixi així".
  • "No em penedeixo de cap de les paraules que vaig dir".

En detall: El solter de First Dates ha denunciat també una campanya de catalanofòbia, i ha assegurat haver llegit "comentaris a Facebook" que diuen que és "un andalús renegat". Sobre la llengua, manté que "hi ha gent que no és capaç de dir ni bon dia després de 50 anys aquí. Els hauria de caure la cara de vergonya".

A més, per demostrar que la relació entre ells és bona i que la polèmica l'han generat les xarxes socials, en Jaume ha explicat que després va passar el dia amb la Yolanda a Madrid. Fins i tot han compartit una foto junts. "Hi havia feeling, però jo buscava una projecció amb una persona, no un rotllo d'una tarda", apunta. Fins al punt que encara mantenen el contacte, i en les darreres hores s'han intercanviat missatges sobre tots els articles de la seva cita que trobaven a internet.

Categoria: La Jungla