La Jungla
Toni Clapés en el programa 'FAQS'
Foto: Toni Clapés en el programa 'FAQS' | TV3
Televisió

Clapés, molt dur contra TV3 i 'Cites Barcelona' per la gran polèmica sobre el català

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Toni Clapés en el programa 'FAQS'
Foto: Toni Clapés en el programa 'FAQS' | TV3

Aquest dilluns, TV3 estrena una nova temporada de Cites Barcelona i Toni Clapés l'ha sentenciat. El presentador de RAC1 ha criticat l'estratègia de la cadena pública catalana.

D'on venim: Cites Barcelona arriba amb una tercera temporada després de dues temporades exitoses, que van aconseguir, de mitjana, 342.000 espectadors i una quota de pantalla de l'11,6%.

  • La tercera temporada de Cites ha estat marcada per la polèmica per una gran presència de castellà a la temporada.
  • Tot això és degut al fet que es tracta d'una producció d'Amazon Prime Video amb la col·laboració de TV3 amb la intenció de reduir costos la televisió pública catalana i, per tant, la plataforma de streaming ha exigit més castellà.

En detall: Els sis capítols que té aquesta temporada s'han hagut de doblar al català. D'aquesta manera, la publicació del tràiler va provocar infinitat de comentaris i crítiques per sentir algunes veus que no encaixaven amb la dels protagonistes en versió original.

Què diu Toni Clapés: El presentador de Versió RAC1 ha obert un debat de la polèmica i s'ha pronunciat molt crític amb l'estratègia de TV3. Aquests són els titulars més destacats del que ha dit:

  • "TV3 s'ha de plantejar si ha de fer aquestes produccions. A mi em fa gràcia perquè TV3 hi participa, però després la sèrie es fa en gran majoria en castellà".
  • "Si en fos una llengua estrangera, sí que la miraria en català… el que faré és que la posaré en versió original. Com vaig fer amb la pel·lícula 'El Buen Patrón', que ahir la va emetre TVE i és una meravella. A TV3 la van passar i no la vaig voler veure perquè no li trobo la solta ni la volta veure a Javier Bardem amb la veu de Jordi Boixaderas".
  • "Serà que TV3 no ha emès sèries i pel·lícules amb gent que parlava en català i castellà… Això no és la primera vegada que passa. El que queda estrany és veure a Machi o a Bardem amb una veu que no és la seva. Per mi, no té sentit!".
  • "Si no pots fer segons quines produccions, doncs les fas més petites i en català. Un ha de saber les seves limitacions".
Categoria: La Jungla
Etiquetes: RAC1 TV3 Sèries Llengua