La Jungla
Jordi Basté a 'Ànimes'
Foto: Jordi Basté a 'Ànimes' | 8tv
Famosos

Jordi Basté commou a RAC1 amb la mort de la mare: “M'acompanyarà la resta de la meva vida”

Barcelona.
Actualitzat: Dimarts, 13 de juny de 2023. 11:15
Temps de lectura: 2 minuts
Jordi Basté a 'Ànimes'
Foto: Jordi Basté a 'Ànimes' | 8tv

Jordi Basté ha tornat a El món a RAC1, tres dies després de la mort de la seva mare quan ell era a la final de la Champions a Istanbul. És per això que dilluns no va poder presentar el programa. Aquest dimarts, el presentador l'ha recordat a El davantal, el seu editorial de cada matí.

Què diu Jordi Basté?

  • "S'ha mort la mare i aquesta és la pitjor frase que he escrit a la meva vida. Sentir-ho és un abrupte descens a l'infern".
  • "No només se'n va una part de mi, marxa definitivament la meva joventut amb ella. Avui mateix deixo de ser jove".
  • "Cap paraula superarà el pes d'una llàgrima, i ja en van moltes. Una mare és aquella que, quan fallen tots, sempre hi és. Qui hi haurà ara?".
  • "No estàs preparat per afrontar un dolor tan profund com aquest, ni que el cerimonial de la mort et toqui tan de prop".
  • "De les mares pensem que són immortals i n'estava convençut fins dissabte. Ara sé que són eternes".
  • "Estic convençut que m'acompanyarà la resta de la meva vida malgrat que no li vaig tornar ni un gram del que em va regalar a canvi de res".

En detall: Basté ha recordat que la mare va formar part d'una generació que "va patir uns anys duríssims" sota la dictadura franquista, i que tot i això va aixecar la família, com van fer tants altres. "Es va encarregar de cuidar els sogres malalts, després els seus pares, el seu marit i potser després va continuar sent feliç amb els seus tres nets i dos fills gamarussos", ha expressat.

A més, l'ha homenatjat amb uns versos de Lluís Llach: "Només així em deixo que tu em deixis; així només et deixo que ara em deixis. Jo tinc, per a tu, un niu en el meu arbre i un núvol blanc, penjat d'alguna branca".

D'on venim? Jordi Basté va comunicar aquest dilluns, en la seva columna de La Vanguardia, la mort de la mare. La trista notícia el va enxampar quan era a Istanbul per veure la final de la Champions. Hi va anar amb el germà de Pep Guardiola, un dels ídols de la mare —va explicar ell mateix–, que era una gran culer.

Categoria: La Jungla
Etiquetes: Famosos Ràdio RAC1