La Jungla
Elionor, als Premis Princesa de Girona
Foto: Elionor, als Premis Princesa de Girona | EFE
Casa Reial

Així és com Elionor va aprendre català: discurs trilingüe a Girona i 'look' molt comentat

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Elionor, als Premis Princesa de Girona
Foto: Elionor, als Premis Princesa de Girona | EFE

Elionor de Borbó ha viscut aquest dimecres el seu gran dia a Catalunya, amb l'entrega dels Premis Princesa de Girona. Com ha fet en cadascuna de les ocasions que ha presidit els guardons, l'hereva ha pronunciat part del seu discurs en català i ha tornat a generar tota mena de reaccions.

Què en sabem? Elionor domina el català i té una bona dicció, almenys molt millor que la de Joan Carles I o Felip VI, perquè el va aprendre de petita. Tant la seva germana Sofia com ella han rebut classes des que eren nenes. També d'euskera i gallec. Però en el cas del català, amb un vincle emocional afegit: el paper que hi va jugar la seva tieta, Telma Ortiz.

En detall: Telma Ortiz, germana de la reina Letícia, ha viscut durant anys a Barcelona, la ciutat on ha crescut també la seva filla Amanda. La cosina d'Elionor (tenen la mateixa edat) i Sofia veia a la televisió Les tres bessones en català, i la tieta enviava els capítols a les seves nebodes perquè es familiaritzessin amb l'idioma.

Què diu Elionor? Així és com la princesa va aprendre, des de petita, el català, amb un accent pràcticament nadiu, que li permet fer discursos com el d'aquest dimecres. "Ser a Girona és una alegria i converteix aquest lliurament de premis en un moment molt especial per mi", ha expressat des de l'escenari de l'Hotel Camiral de Caldes Malavella en llengua catalana, abans de completar el seu parlament en castellà i anglès.

A més, també ha generat molts comentaris l'elecció del look d'Elionor per la cerimònia. Quan li falten tres mesos per fer 18 anys, l'hereva ha escollit un vestuari d'una dona adulta. És un vestit verd de la firma andalusa Cherubina, amb escot i faldilla cenyida a la cintura. També ha dut unes sandàlies altes de taló amb plataforma de Mint & Rose.

Per acabar: El discurs d'Elionor ha fet també força referències a les Forces Armades, i ha recordat que properament iniciarà la seva formació militar. La princesa parla de l'exèrcit espanyol, precisament en una de les zones de l'Estat on troba més detractors. De fet, l'entrega de premis ni tan sols s'ha fet a Girona, on té la seu la fundació, i ella mateixa va visitar dimarts la ciutat de forma improvisada i sense veure cap representant de l'Ajuntament, que ara governa el cupaire Lluc Salellas.

Categoria: La Jungla