La Jungla
La cantant Rebeca, en una imatge de les seves xarxes socials
Foto: La cantant Rebeca, en una imatge de les seves xarxes socials | Instagram
Famosos

La cantant Rebeca: "A Catalunya, els que cantem en castellà tenim censura"

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
La cantant Rebeca, en una imatge de les seves xarxes socials
Foto: La cantant Rebeca, en una imatge de les seves xarxes socials | Instagram

Rebeca Pous entra en campanya. Quan falten menys de dues setmanes per les eleccions del 23-J, la cantant barcelonina i col·laboradora d'El Circ de 8tv ha parlat de política i de les seves ganes d'anar a votar; amb dards a l'independentisme i TV3.

Què en sabem? En una entrevista aquest dimarts al diari digital El Español, la cantant Rebeca explica que abans votava Convergència i Unió i després es va passar a Ciutadans perquè li agradava l'Albert Rivera. Per això i pel procés. També assegura que els artistes que, com ella, canten en castellà, estan silenciats a Catalunya.

Què diu Rebeca?

  • "Soc de Barcelona, catalana i gens independentista. Estimo el meu país".
  • "Ningú és profeta a la seva terra perquè, a Catalunya, els que cantem en castellà tenim la nostra censura. Vull dir, és molt difícil sortir a TV3".
  • "És més fàcil que et convidin cantant en anglès que en castellà".

En detall: Rebeca, autora de l'èxit de 1996 Duro de pelar, té a la seva esquena una carrera amb més de 35 senzills i sis discos i recopilatoris. Insuficient per formar part de la llista dels més seguits en l'actualitat a Catalunya. Segons el rànquing de 2022 a Spotify, els cantants catalans més escoltats són Rosalía, Aitana, Morad, Estopa i Bad Gyal, tots ells en castellà.

A més, Rebeca ha parlat també de política municipal i de les eleccions del 28-M. Sobre el resultat a Barcelona, celebra que Ada Colau no repeteixi d'alcaldessa perquè "ha deixat una ciutat feta un desastre, amb molta delinqüència i tota plena d'obres", i assegura que, en vuit anys a l'Ajuntament, "se li han donat moltes oportunitats i no les ha sabut aprofitar".

Un altre apunt: Rebeca no es mulla sobre el possible resultat de les eleccions del 23-J, però diu que espera poder anar al col·legi electoral a votar. Malgrat que té una agenda molt plena, és dels que no estan convençuts del vot per correu i prefereix dipositar en persona la papereta a l'urna.