La Jungla
Anna Barrachina, en una de les seves últimes aparicions a la televisió a 'Tot són problemes'
Foto: Anna Barrachina, en una de les seves últimes aparicions a la televisió a 'Tot són problemes' | TV3
Famosos

Anna Barrachina, actriu de sèries de TV3, supera un càncer amb metàstasi

Barcelona.
Actualitzat: Divendres, 14 de juliol de 2023. 13:42
Temps de lectura: 3 minuts
Anna Barrachina, en una de les seves últimes aparicions a la televisió a 'Tot són problemes'
Foto: Anna Barrachina, en una de les seves últimes aparicions a la televisió a 'Tot són problemes' | TV3

Anna Barrachina ha tornat al teatre, després de molts mesos apartada dels escenaris. Una marxa sobtada sobre la qual no havia parlat públicament, fins ara: a finals de 2022, l'actriu va ser diagnosticada d'un càncer de pulmó amb metàstasi.

Què en sabem? Tal com ha narrat ella mateixa en una entrevista que publica aquest divendres el diari ARA, fa vuit mesos va saber que tenia un tumor al pulmó que li havia fet metàstasi al cap. Va rebre el diagnòstic després de patir problemes d'equilibri. De fet, explica que "anava de cantó" quan caminava, i que per això va anar al metge.

Què diu Anna Barrachina?

  • "Va ser com si hagués caigut una bomba a la meva vida. Em feia por que m’afectés la memòria, que no tornés a tenir energia".
  • "No he hagut de fer quimioteràpia. Em van fer radioteràpia en dos punts del cap i a l’octubre em van operar, em van treure un quart de pulmó". 
  • "Tenia un pronòstic tremend i me n’he sortit, estic lliure de la malaltia. Em prenc unes pastilles".
  • "L’únic efecte és que em canso, però és que també em penso que tinc 30 anys i no".

A més, recuperada d'aquest daltabaix, Barrachina acaba d'estrenar una nova obra de teatre. Famosa pels seus papers en sèries de TV3, com el de la Nuri de Ventdeplà o la Lídia de Merlí, l'actriu de Sitges treballa ara al Nessun dorma d'Eu Manzanares. "Si m'haguessin trucat un mes abans, hauria dit que no. Quan em va arribar el projecte sortia d’una malaltia molt greu", recorda.

En detall: La funció es va estrenar el 28 de juny a la Sala Beckett de Barcelona, i ja han anat a veure-la les metgesses que l'estan tractant, les doctores Zamora i Felip de la Vall d'Hebron i la Teknon. Aquesta última és la professional que va portar la germana de l'Anna, que fa 30 anys va morir precisament d'un càncer.

Un altre apunt: Sobre la seva tornada al teatre, Anna Barrachina confessa que es va plantejar dedicar-se a fer classes abans de rebre la trucada de Manzanares. Amb 55 anys i 37 de carrera (va començar amb 18), no tenia massa clar a què podria dedicar-se si no era a això. Però l'oferta de feina per pujar de nou als escenaris li va canviar la perspectiva: "Vaig saltar d’alegria. Aquest ofici és l’hòstia amb vinagre".

Per acabar: Ara que ha superat la malaltia, Barrachina confessa que vol donar visibilitat a la seva situació personal per trencar l'estigma. "Passem per davant de la planta d’oncologia de l’hospital i apartem la mirada, pensem que no ens toca. Per això vull compartir-ho", apunta. Amb especial atenció al que passa dins de la professió: "Als actors, a més, quan diuen que tenen una malaltia la gent pensa que millor no trucar-los. A mi truqueu-me! Ja seré jo la que decidiré".