La Jungla
Cristina Pedroche i David Muñoz, en una imatge de les seves xarxes socials
Foto: Cristina Pedroche i David Muñoz, en una imatge de les seves xarxes socials | Instagram
Famosos

Cristina Pedroche i David Muñoz trien un nom català per la seva filla

Barcelona.
Actualitzat: Divendres, 14 de juliol de 2023. 14:35
Temps de lectura: 2 minuts
Cristina Pedroche i David Muñoz, en una imatge de les seves xarxes socials
Foto: Cristina Pedroche i David Muñoz, en una imatge de les seves xarxes socials | Instagram

Cristina Pedroche i David Muñoz ja són pares. La seva primera filla ha nascut aquest divendres, dia 14 de juliol, de matinada en un hospital de Madrid. Hores més tard, la parella ha revelat el nom que li han posat. Amb sorpresa, perquè és en català.

Què en sabem? A primera hora de la tarda, Cristina Pedroche i David Muñoz han publicat la primera fotografia amb la seva filla a les xarxes socials. Una imatge de les mans de tots tres, al llit de l'hospital després del naixement de la petita. El missatge que escriuen a continuació revela el nom de la nena: "T'estimarem i et protegirem sempre. Laia Pedroche Muñoz".

En detall: Laia, diminutiu del nom català Eulàlia, s'ha convertit en un nom per si sol a força de repetir-lo, i des de fa anys està acceptat que una nena es pugui registrar així en comptes de fer servir la denominació original. Sobre el cognom, cal destacar que la parella ha decidit posar primer el de la mare. El 2017, el cognom patern va deixar de tenir preferència en les inscripcions dels nadons a Espanya, i des d'aleshores la família pot triar l'ordre dels cognoms sense necessitat d'aportar cap document.

Context: Cristina Pedroche va ingressar dijous a la tarda a l'Hospital Montepríncipe de Madrid, molt a prop de la increïble mansió on viu amb David Muñoz, amb qui es va casar l'octubre de 2015. La parella va arribar al centre al voltant de les 19:00 hores, i la nena ha nascut passades les 4:00 de la matinada, en una intervenció ràpida i sense complicacions mitjançant la tècnica de l'hipnopart, que és el que la mare havia demanat.

Per acabar: Pel que fa a les seves opinions sobre Catalunya, les aspiracions polítiques dels ciutadans i el procés, Cristina Pedroche va ser una de les personalitats de la crònica social espanyola que es va manifestar a favor del diàleg i contra la repressió l'any 2017. En una entrevista a Yo Dona, pocs dies després de l'1-O, la presentadora es va pronunciar en aquests termes: "Tenim una comunitat que per mi és espanyola, que vol parlar, i jo dic que els escoltem. Però no, es fa tot el contrari". També va lamentar que la independència catalana estigués eclipsant altres temes d'actualitat com la manca d'inversió en hospitals o escoles, així com la crisi dels refugiats.