La Jungla
Alfons Arús, presentador de 'Aruser@s'
Foto: Alfons Arús, presentador de 'Aruser@s' | La Sexta
Televisió

Alfons Arús posa Ana Rosa Quintana al seu lloc: els dards del nou rei dels matins

Barcelona.
Temps de lectura: 3 minuts
Alfons Arús, presentador de 'Aruser@s'
Foto: Alfons Arús, presentador de 'Aruser@s' | La Sexta

Acaba la temporada televisiva i és moment de fer balanç. Per Alfons Arús, les vacances d'estiu arriben en el seu moment més dolç: després de cinc anys d'emissions, Aruser@s de La Sexta fa 13 mesos que és líder indiscutible de la seva franja. La principal damnificada, Ana Rosa Quintana, que ha perdut la corona de reina dels matins.

Què en sabem? Arús tanca aquesta temporada a la televisió amb un 17,8% de mitjana, més de dos punts per sobre de la seva principal perseguidora. La presentadora madrilenya, que deixa El programa de Ana Rosa després de 19 anys per saltar a les tardes de Telecinco, marxa sense el lideratge i s'ha de conformar amb un 15,5% de quota de pantalla. Unes xifres que no s'ha pres gens bé, tenint en compte la valoració que n'ha fet des del seu programa. Segons Ana Rosa, Arús no fa actualitat. Ell ha respost en una entrevista a La Vanguardia.

Què diu Alfons Arús?

  • "No, és clar. Som el NODO, o un documental de La 2. Som el programa que més notícies d'actualitat ofereix amb moltíssima diferència cada matí. I sense haver hagut de rectificar mai una informació".
  • "La darrera gran innovadora dels matins va ser María Teresa Campos. Abans, Hermida i Pepe Navarro. Des de María Teresa Campos ningú no ha inventat res. Zero. Moure la tertúlia política a les 9h no és innovar"
  • "A les 9h som líders amb 2,3 punts de diferència respecte al principal competidor, Telecinco. Ells lideren després, quan ja no s'emet el nostre programa i estirant la morbositat de successos, Isa P i el cor".
  • "Nosaltres som a la Champions i ells a Europa League".

En detall: Arús defensa que tots treballen a la "mateixa competició", després que Ana Rosa assenyalés fa pocs dies que els seus programes jugaven a lligues diferents, i dona la cara pel seu equip. "Nosaltres tenim un pressupost molt inferior i menys mitjans. Els nostres competidors tenen recursos infinitament més grans, tots els serveis informatius a la seva disposició. En canvi, jo tinc la Paula del Fraile i no la canvio per ningú", recorda a la presentadora de Telecinco.

Un altre apunt: Sobre la competència, Arús diu que és "ferotge". "Nosaltres no entrem ni a la morbositat, ni al dramatisme, ni a la polèmica, factors que garanteixen audiència. Però tenim la millor arma: el beneït humor", torna a carregar contra Ana Rosa abans de donar-li l'estocada final: "El nostre programa dura quatre hores, no dues. I sol ser líder a tota la franja completa. Crec que la Reina Emèrita no ho té gaire clar".