La Jungla
Alberto Núñez Feijóo, Pedro Sánchez i Isabel Díaz Ayuso
Foto: Alberto Núñez Feijóo, Pedro Sánchez i Isabel Díaz Ayuso | RTVE
Televisió

De la tensió entre Feijóo i Ayuso a la resposta al malnom de Sánchez: els mems de la nit electoral

Barcelona.
Actualitzat: Dilluns, 24 de juliol de 2023. 08:48
Temps de lectura: 3 minuts
Alberto Núñez Feijóo, Pedro Sánchez i Isabel Díaz Ayuso
Foto: Alberto Núñez Feijóo, Pedro Sánchez i Isabel Díaz Ayuso | RTVE

La nit electoral del 23 de juliol ha deixat màxima expectació per la tensió política generada en les darreres setmanes. Els resultats han donat la victòria a Feijóo, però l'han deixat lluny d'aconseguir la majoria absoluta que necessitava per governar amb la ultradreta. Tot i això, les eleccions generals també han deixat moments icònics que s'han viralitzat a les xarxes socials carregats de surrealisme.

D'on venim: Les eleccions generals han donat la victòria al PP, que ha assolit 136 diputats, seguit dels 122 del PSOE. En tercera posició s'ha situat Vox amb 33 escons, només dos més que Sumar, que s'ha fet amb 31 diputats.

  • D'aquesta manera, en una hipotètica aliança entre PP i Vox (169 diputats) no sumarien majoria absoluta (176 escons) per fer govern.

En detall: La nit electoral també ha deixat les xarxes socials carregades de mems televisius que s'han viraltzat amb moments divertits que han protagonitzat els polítics. Un dels moments més destacats ha estat quan Feijóo ha sortit al balcó de la seu de Génova després de conèixer els resultats de les eleccions.

  • En un moment on el líder del PP valorava els resultats, els assistents han començat a cridar "Ayuso", fet que ha provocat que Feijóo detingués el discurs amb una aparent incomoditat. A més, la reacció d'Ayuso no ha provocat gens d'indiferència per qui creu que podria a optar a conquistar la posició de Feijóo.

En profunditat: Un altre moment carregat de surrealisme ha estat quan, esperant a conèixer els resultats de les eleccions, la seu del PSOE ha posat la cançó de 'Perra' de la cantant Rigoberta Bandini, responent amb ironia i fent referència al malnom amb el qual algunes persones s'han referit al president del govern per desqualificar-lo: "perro sanxe".

A més: Un dels altres moments més destacats de la nit ha estat quan, a la mateixa seu del PSOE i amb crits d'eufòria, el partit de Pedro Sánchez ha compartit la mítica cançó de Verano Azul com a indirecta a la campanya del PP, que va inspirar-se en la mítica sèrie.

  • I, per si no fos per poc, en el moment de celebració a peu de carrer de Ferraz amb la cançó de la sèrie, ha aparegut el maestro Joao en un dels vídeos criticant a Feijóo, amb l'humor que caracteritza al vident.