La Jungla
Jordi Évole, en una imatge d'arxiu
Foto: Jordi Évole, en una imatge d'arxiu | EFE
Televisió

Jordi Évole menysprea TV3 i menteix: treballadors de la cadena el deixen en evidència

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Jordi Évole, en una imatge d'arxiu
Foto: Jordi Évole, en una imatge d'arxiu | EFE

Jordi Évole és enmig d'una gran polèmica després d'haver-se burlat de TV3 i La Marató i haver dit que mai no el conviden. Unes afirmacions que ja han estat contestades per treballadors de la cadena, que diuen que és mentida.

Què en sabem? La polèmica ha sorgit arran de la participació d'Évole a La Ruina, el pòdcast de Tomàs Fuentes i Ignasi Taltavull. Segons el presentador de Cornellà de Llobregat, des de La Marató de TV3 li van trucar de l'última edició perquè hi anés a parlar de cataplexia, la seva malaltia neurològica de la son, que provoca que s'adormi cada vegada que riu amb intensitat. Ell s'hi va negar.

Què diu Jordi Évole? A més d'explicar que no hi va voler anar, Évole ha fet burla del programa i ha assegurat que mai no el conviden a TV3. "Per qui m'heu pres? no em convideu a res i ara em convideu a explicar la meva malaltia? És clar que no hi vaig anar, tenia futbol sala aquell dia", ha dit.

En detall: A Évole el desmenteixen les seves múltiples aparicions a TV3 en els últims anys, començant pel FAQS o Tot es mou, passant per Planta baixa i anant a parar a Al Cotxe!. També a la ràdio pública, a El matí de Catalunya Ràdio o El suplement. També alguns treballadors de la casa, que asseguren que l'han convidat als seus programes en reiterades ocasions i que és ell qui sempre s'hi nega.

Què diuen els treballadors? Responen a Jordi Évole dos treballadors de TV3. El primer, productor del Col·lapse de Ricard Ustrell, afirma que hi va parlar almenys dues vegades l'any passat, i que els dos cops va declinar la oferta. També un altre company, que diu que tots els programes l'han convidat "mil milions de vegades" i que sempre posa d'excusa que té "problemes d'agenda".

Un altre apunt: Més enllà de la crítica a les suposades mentides d'Évole i la seva poca presència a TV3, les paraules del presentador han encès una polèmica paral·lela a les xarxes socials per la burla que fa del català quan imita l'accent de les persones que li truquen de la televisió pública. Per molts usuaris, un signe clar de catalanofòbia, mentre que d'altres l'excusen i ho emmarquen en els límits de l'humor.

Categoria: La Jungla