La Jungla
Oriol Nolis, fins ara director d'RTVE Catalunya
Foto: Oriol Nolis, fins ara director d'RTVE Catalunya | RTVE
Televisió

Oriol Nolis dimiteix de director d'RTVE Catalunya després de dos anys: "És moment d'un canvi"

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Oriol Nolis, fins ara director d'RTVE Catalunya
Foto: Oriol Nolis, fins ara director d'RTVE Catalunya | RTVE

Oriol Nolis, director de RTVE Catalunya, ha comunicat públicament la seva dimissió aquest divendres, després de dos anys al càrrec i un "balanç positiu". El periodista de Barcelona va ser nomenat el 2021 per José Manuel Pérez Tornero, expresident de l'ens públic.

Què en sabem? A través d'un comunicat a primera hora d'aquesta tarda, i amb una defensa expressa dels seus dos anys de gestió a les instal·lacions de Sant Cugat del Vallès, Oriol Nolis anuncia que plega perquè "ha arribat el moment d'un canvi". Tot i això, el diari El Mundo publica una versió alternativa, que assegura de fonts d'RTVE que hi ha "falta de confiança" en el català per part de la nova direcció, amb Elena Sánchez al capdavant.

Què diu Oriol Nolis?

  • "Sempre he entès les responsabilitats d'aquesta naturalesa com un lloc de pas i no com un destí en si mateixes".
  • "Un cop acabada la tasca que m'havia proposat, he decidit tancar una etapa".
  • "Des de l'equip directiu fins a la resta de companys d'RTVE, hem sumat esforços por consolidar un projecte modern, plural, de servei públic i que ha donat bons resultats".

En detall: Nolis ha estat un dels alts càrrecs d'RTVE més propers a Arsenio Cañada, apartat el passat mes d'agost per presumptes irregularitats a la direcció d'Esports. El fins ara director de la corporació hauria pogut voler que Cañada fos el nou director de Comunicació a RTVE Catalunya, però la situació que travessa, destituït i amb una auditoria interna, haurien fet inviable el projecte.

Per acabar: Oriol Nolis està vinculat a RTVE Catalunya des del 2005, on va començar de reporter del Catalunya Avui i va escalar fins a presentar el Telediario Fin de Semana de La 1 per tot Espanya. Després de ser cessat el 2015, va tornar a la redacció de Catalunya que ell mateix ha acabat dirigint. Fa pocs dies, ell mateix presentava la nova temporada i destacava la seva satisfacció per haver "consolidat una franja d'hores en català amb programes de referència".

Categoria: La Jungla