La Jungla
Jordi Évole, aquest divendres a 'Els Matins'
Foto: Jordi Évole, aquest divendres a 'Els Matins' | TV3
Televisió

Jordi Évole fitxa per 'Els Matins' després de la polèmica amb TV3: "Estic encantat de venir"

Barcelona.
Actualitzat: Divendres, 29 de setembre de 2023. 14:29
Temps de lectura: 3 minuts
Jordi Évole, aquest divendres a 'Els Matins'
Foto: Jordi Évole, aquest divendres a 'Els Matins' | TV3

Jordi Évole s'ha defensat aquest divendres de les crítiques pel seu estirabot contra TV3, dues setmanes enrere, al pòdcast La Ruina. En una intervenció a Els matins, on ara fa de col·laborador, el presentador ha assegurat que les declaracions estan fora de context i ha deixat entreveure que se sent assenyalat com a no-independentista.

Què en sabem? Évole s'ha estrenat amb Ariadna Oltra al matinal de TV3 i, aprofitant que era a la televisió pública, ha demanat parlar sobre la polèmica de fa uns dies amb La Marató i les seves aparicions a la cadena. El presentador de Cornellà de Llobregat ha criticat els mitjans que se'n van fer ressò, tot i que ha admès que no va dir la veritat, però s'ha justificat assegurant que "era el mood del programa".

Què diu Jordi Évole?

  • "Vaig anar a un programa d'humor on es diuen barbaritats, i jo em vaig adaptar al llenguatge d'aquell programa".
  • "Vull mantenir la possibilitat de parlar amb ironia. Segurament, si no ho entén ningú és perquè t'has equivocat".
  • "Tot era cachondeo, fruit del to del programa. Si ho treus de context, tens un problema perquè has de donar explicacions".
  • "Seguiré fent les bromes que calgui sobre TV3, La Sexta o TVE".
  • "Si digués seriosament que no em truquen mai, soc un imbècil perquè es pot comprovar amb l'hemeroteca".

En detall: Évole ha volgut apuntar també que hi ha un rerefons polític en aquesta polèmica, i que s'ha sentit criticat pels seus posicionaments. "Estic col·locat en un lloc determinat, perquè en un moment determinat de la història d'aquest país no em vaig posicionar on m'havia de posicionar", ha dit en referència al procés i el seu no-independentisme.

A més, abans de donar per tancada la controvèrsia, Oltra ha volgut saber si va fer els comentaris que va fer perquè "li va la marxa", i li ha recordat que el personatge del Follonero –pel qual es va fer famós– va néixer a TV3. Évole ha insistit en el "to" del programa, i ha reiterat que les seves afirmacions eren mentida i que està "encantat de venir" a la televisió pública catalana.

D'on venim? La polèmica va sorgir arran de la participació d'Évole a La Ruina, el pòdcast de Tomàs Fuentes i Ignasi Taltavull. Segons el presentador, des de La Marató de TV3 li van trucar de l'última edició perquè hi anés a parlar de la cataplexia, la seva malaltia neurològica de la son, que provoca que s'adormi cada vegada que riu amb intensitat. Ell s'hi va negar.

  • Més enllà d'explicar que no hi va voler anar, Évole va fer burla del programa i va assegurar que mai no el conviden a TV3. "Per qui m'heu pres? no em convideu a res i ara em convideu a explicar la meva malaltia? És clar que no hi vaig anar, tenia futbol sala aquell dia", va dir.

Reaccions: Les paraules d'Évole, virals a les xarxes socials, van generar un fort rebombori. Diversos usuaris van recordar les seves aparicions al FAQS, Tot es mou, Planta baixa i Al Cotxe!. També va rebre la rèplica d'alguns treballadors de TV3, que asseguraven que l'havien convidat als seus respectius programes "mil milions de vegades" però que ell sempre ho havia rebutjat per "problemes d'agenda".

Categoria: La Jungla