La Jungla
Juliana Canet, contra el fitxatge d'influencers en castellà per promoure el català
Foto: Juliana Canet, contra el fitxatge d'influencers en castellà per promoure el català | TikTok
Famosos

Juliana Canet contra TV3: així defineix el fitxatge d’influencers en castellà

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Juliana Canet, contra el fitxatge d'influencers en castellà per promoure el català
Foto: Juliana Canet, contra el fitxatge d'influencers en castellà per promoure el català | TikTok

Polèmica amb les noves incorporacions del planter d'influencers que ha fitxat TV3 per promoure el català entre el públic més jove, perquè molts d'ells només parlen castellà a internet. Una controvèrsia que s'ha anat fent gran durant el cap de setmana, i sobre la qual ha reaccionat també Juliana Canet.

Què en sabem? A través del seu compte de TikTok, la presentadora del Que no surti d'aquí de Catalunya Ràdio ha reaccionat en contra de fitxar influencers en castellà per la promoció del català, com ha passat recentment al canal juvenil EVA de TV3. Per contra, ha fet aquest al·legat a favor de premiats els creadors de contingut en català:

@julianacanet

si torno a veure un creador de contingut en castellà fent un vídeo pagat amb diners públics sobre com d'important és parlar en català.... és una vergonya i ja està

♬ original sound - Juliana Canet

Què diu?

  • "Com pot ser que no ens trontolli que algú que sempre fa contingut en castellà de cop promocioni el català?".
  • "Algú que porta sis anys a xarxes, no ha dit mai ni mitja paraula en català, i de cop fa una promoció per mantenir el català. Mantenir el català on? Perquè a les teves xarxes no".
  • "Totes aquestes promocions es fan amb diners públics. Diners per promocionar el català pagats a gent que fa allò contrari de promocionar el català".
  • "Això perjudica els petits creadors que els costarà molt més tenir molts seguidors perquè ho fan en català".

D'on venim? Aquest cap de setmana hi ha hagut un fort enrenou a les xarxes socials amb els vídeos que EVA ha compartit de dues noves influencers que acaba d'incorporar a les seves files. Es tracta de les tiktokers Alex Gibert i Carla Galeote, que sorprenentment publiquen contingut en català, perquè no ho fan gairebé mai, però subtitulat en castellà també als perfils juvenils de TV3. Si mirem més enrere, la CCMA anunciava fa pocs mesos el fitxatge de Laura Escanes com a presentadora de La travessa en un nou intent de captar públic jove, i malgrat que tampoc mai no feia contingut en català.