La Jungla
Frank Cuesta, en una imatge del seu canal
Foto: Frank Cuesta, en una imatge del seu canal | YouTube
Famosos

Frank Cuesta atia la catalanofòbia amb insults: "Es fiquen amb els catalans per subnormals com tu"

Barcelona.
Temps de lectura: 1 minut
Frank Cuesta, en una imatge del seu canal
Foto: Frank Cuesta, en una imatge del seu canal | YouTube

Frank Cuesta, conegut a la televisió amb el sobrenom de Frank de la Jungla, es al centre de la polèmica en les últimes hores pels seus comentaris catalanòfobs a les xarxes socials.

Què en sabem? Fa pocs dies, el presentador publicava al seu Twitter un missatge contra el govern de Pedro Sánchez per destinar 242.000 euros a un estudi sobre pingüins en comptes de donar aquests diners als malalts d'ELA. Una dicotomia absurda que va generar multitud de comentaris, entre els quals n'hi havia un en català. I Frank Cuesta, amic íntim d'ultradretans de la talla de Cristina Seguí –cofundadora de Vox–, per aquí no hi passa, així que ha esclatat públicament.

Què diu Frank Cuesta? Després de fer-se l'ofès responent en tailandès el text en català, el presentador ha escrit ara sí en castellà, barbaritats de l'estil que respondre en català és propi d'un "aldeà" o que "la gent" (en referència als catalanòfobs com ell mateix) "es fiquen amb els catalans per subnormals com tu", com si volgués fes entendre al seu interlocutor que parlar català és motiu suficient per rebre insults.

Un altre apunt: No és la primera vegada que Frank Cuesta demostra orgullós la seva ignorància quan brama contra Catalunya. Fa dos anys, el presentador la va fer grossa amb les seves burles sobre l'accent català en un vídeo entre estruços on també atacava Gabriel Rufián i els independentistes.