La Jungla
Bitllets d'euro, en una imatge d'arxiu
Foto: Bitllets d'euro, en una imatge d'arxiu | Pexels
Rics

Qui és la catalana més rica de Catalunya? Té més de 7.000 milions d'euros de patrimoni

Temps de lectura: 2 minuts
Bitllets d'euro, en una imatge d'arxiu
Foto: Bitllets d'euro, en una imatge d'arxiu | Pexels

La llista de les 200 majors fortunes espanyoles elaborada per 'El Mundo' ja s'ha actualitzat i, una vegada més, la dona més rica d'Espanya és una catalana amb un patrimoni valorat en 7.860 euros. 

Qui és? Es tracta de la presidenta de Coca-Cola, Sol Daurella. 

  • La catalana es manté un any més en aquesta posició, tot i que la filla del fundador d'Inditex, Marta Ortega, la segueix de prop. La seva fortuna ha tornat a créixer i se situa a 7.705 euros.
  • En tot cas, Sol Daurella és la dona més rica d'Espanya. La primera d'una llarga llista de noms d'home: Amancio Ortega s'emporta el primer lloc amb una fortuna de 93.930 milions d'euros. Els altres dos empresaris que el secunden al pòdium són Rafael del Pino i Juan Roig, amb els seus 12.275 i 11.835 milions d'euros respectivament.

Els negocis de Daurella: Des del 2016 és presidenta de la companyia Coca-Cola European Partners.

  • La barcelonesa ve de família d'empresaris de tota la vida: la seva família està vinculada a la marca Coca Cola des que el 1951 van obtenir la llicència d'embotellar a Espanya.
  • Abans d'aquest càrrec, però, l'empresària ha passat per molts altres càrrecs, alguns dels quals encara ostenta: és consellera al Banco Santander des del 2014. També és copresidenta de Cacaolat i consellera delegada i presidenta de Cobega.

Altres catalans que apareixen dins el top 10 dels més rics d'Espanya són els germans Rubiralta, els manresans propietaris de Werfen, empresa dedicada a material mèdic-hospitalari i de laboratori. 

  • A la llista, a més, ja hi ha 52 persones de Catalunya entre les més riques de tot Espanya.
  • Un dels altres noms que es manté ferm any rere any és el dels Puig. La família ha adquirit 11 companyies en 12 anys i és una de les que avança millor a la borsa. 
  • No hi falten tampoc els amos i responsables de Tous, Planeta, Uriach, Esteve o Almirall. Fins i tot els de Grifols, malgrat la crisi que han viscut recentment, es mantenen a dalt de tot.

 

Categoria: La Jungla
Etiquetes: Famosos Economia