La Jungla
La reina emèrita Sofia després de rebre la Medalla d'Or de les Illes Balears
Foto: La reina emèrita Sofia després de rebre la Medalla d'Or de les Illes Balears | Casa Reial
Casa Reial

Polèmica amb Sofia: crítiques pel discurs amb un mal castellà i català després de 40 anys de reina

Barcelona.
Temps de lectura: 1 minut
La reina emèrita Sofia després de rebre la Medalla d'Or de les Illes Balears
Foto: La reina emèrita Sofia després de rebre la Medalla d'Or de les Illes Balears | Casa Reial

La reina emèrita Sofia ha rebut aquest dijous la Medalla d'Or del govern de les Illes Balears en un acte a la Llotja de Palma, i ha centrat tota l'atenció pel seu discurs en castellà i una única frase en català. Un parlament que ha generat crítiques pel seu mal domini de la llengua.

Què en sabem? Des del faristol, la reina Sofia va llegir un discurs amb moltes dificultats. S'entrebancava amb algunes paraules en castellà i ni tan sols va poder pronunciar correctament el nom de les Illes Balears abans de dir, això sí, que s'hi sentia "com a casa" en català. Aquí el discurs que tantes crítiques ha generat:

Reaccions: A través de les xarxes socials han estat moltes les persones que han respost amb sorpresa al fet que la que va ser reina d'Espanya durant prop de 40 anys tingui un domini tan baix del castellà i encara pitjor del català. D'altres assenyalen que potser té a veure amb problemes de lectura relacionats amb l'edat.

D'on venim? Cal recordar que el castellà és la tercera llengua de la reina Sofia, per darrere del grec i l'anglès. És de sobra conegut que l'emèrita parla normalment en anglès amb els seus tres fills i també amb la seva germana Irene, que viu amb ella a Madrid, així que el castellà no el practica tan sovint.

Categoria: La Jungla